INEDIT, la Galați | Mămicile au dansat cu bebeluşii în braţe
Foto: Cursul de dans pentru mămici şi bebeluşi reprezintă o noutate pentru oraşul nostru

INEDIT, la Galați | Mămicile au dansat cu bebeluşii în braţe
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În sfârşit, după mai multe încercări nereuşite, a intrat şi Galaţiul în rândul oraşelor emancipate: mămicile au avut ocazia să participe la o lecţie demonstrativă de dans, împreună cu bebeluşii lor.

“I wear you, proudly” este un proiect iniţiat de Dinu George, preşedintele Clubului de Dans Sportiv "Phoenix Dance Studio" şi are drept scop promovarea mişcării prin dans, mai ales pentru proaspetele mămici, cu bebeluşi între trei luni şi doi ani. Condiţia de participare: copilul trebuie să fie purtat într-un sistem ergonomic şi sănătos, în timpul dansului. Chiar dacă evenimentul a fost mediatizat doar pe reţelele de socializare şi în grupul local Babywearing Galaţi, impactul asupra mămicilor a fost pe măsura aşteptărilor: peste 70 de persoane s-au arătat interesate de eveniment, iar 35 dintre acestea au şi participat.

În premieră la Galaţi

Cursul de dans pentru mămici şi bebeluşi reprezintă o noutate pentru oraşul nostru. Astfel de evenimente se desfăşoară curent în Bucureşti şi Timişoara, însă la noi, până acum, deşi au mai fost tentative, nu s-au mai organizat. Mama dansează, copilul doarme sau se bucură de muzică, însă, cel mai important lucru, participă la eveniment.

“Aşteptam de mult o asemenea experienţă. Bebe a dormit, mami a făcut mişcare. Aştept cu nerăbdare următoarea oră”, a declarat Teodora, o proaspătă mămică.

“A fost o plăcere să particip la lecţia demonstrativă. Cu siguranţă mă voi înscrie la curs, pentru că asta înseamnă mişcare, socializare, amuzament, pentru amândoi, nu doar pentru mine”, a declarat Monica, una dintre mămicile participante. “Ca femeie îţi doreşti să te menţii în formă şi să elimini kilogramele acumulate în timpul sarcinii. Ideea e foarte bună, observ că mămicile au fost foarte receptive. E esenţial pentru noi să ne simţim femei, dar să ne îndeplinim şi rolul de mame. Felicitări organizatorilor!“, a punctat Simona, păstrând ritmul de bachata şi mângâindu-şi fetiţa de şapte luni, aşezată, confortabil într-un port-bebe.

Instructorii de dans, Dinu George şi Adina Dragomir, au fost foarte încântaţi de impactul evenimentului. “A ieşit foarte bine totul. Chiar şi dansul de grup pe melodia lui Bruno Mars. Mămicile au venit pregătite pentru mişcare, iar cei mici au fost adorabili. Ne era teamă că, dacă va începe începe unul să plângă, vor plânge toţi”, a mărturisit Dinu George. Clubul de Dans Sportiv "Phoenix Dance Studio" funcţionează în Galaţi de patru ani şi se poate lăuda cu numeroase concursuri câştigate, printre care şi un titlu de campioni naţionali la categoria seniori.

Citit 8684 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2017 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.