Concurs de cultură generală, cu mii de participanţi

Concurs de cultură generală, cu mii de participanţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Campionatul Mondial de cultură generală se va desfăşura, pentru al treilea an consecutiv, şi la Galaţi. Întrecerea are loc, simultan, în peste 100 de oraşe ale lumii şi adună la start mii de pasionaţi ai cunoştinţelor din toate domeniile de activitate.

Noutatea absolută a ediţiei care va avea loc sâmbătă, 3 iunie, este faptul că Galaţiul este singurul oraş din România pentru care organizatorii de la Londra şi-au dat deja acordul, la ediţiile precedente întrecerea având loc, în paralel, şi în Bucureşti. Organizarea foarte bună pe care Nicolae Daraban a asigurat-o competiţiei de la Galaţi în anii din urmă i-a determinat pe reprezentanţii  International Quizzing Association să nu stea prea mult pe gânduri la solicitarea de anul acesta şi să confirme statutul de organizator al Galaţiului, în condiţiile în care cererea Capitalei încă se analizează.

240 de întrebări, în două ore

Campionatul Mondial de cultură generală reuneşte, anual, câteva mii de participanţi, din peste 50 de ţări. Concurenţii trebuie să răspundă la 240 de întrebări, câte 30 din opt domenii standard (istorie, artă şi cultură, media, ştiinţă, lifestyle, divertisment, mapamond şi sport), într-un interval de numai două ore. Fiecare concurent are dreptul de a nu i se lua în considerare prestaţia la cea mai slabă dintre categorii. Astfel, se punctează, practic, răspunsul la 210 întrebări.

Concursul de la Galaţi va avea loc pe 3 iunie, de la ora 12.00, la Daily Pub, local situat lângă Parcul Eminescu. Întrecerea este individuală, iar întrebările sunt traduse în limba română. Înscrierile se fac pe pagina de Facebook a grupului "IQuizTrivia". Responsabilul ediţiei din acest an este Laurenţiu Vasile.

În "lumea bună", din 2012

Astfel de întreceri se desfăşoară în lume din 2003, iar în România din 2012.

Ca să vă faceţi o idee despre nivelul concurenţilor, să spunem că, anul trecut, competiţia mondială a fost câştigată cu 171 de puncte, de englezul Kevin Ashman. De altfel, întregul podium a fost ocupat în 2016 de britanici, urmăritorii clasaţi acumulând 167, respectiv, 165 de puncte. Cel mai bun rezultat al unui român a fost 110 puncte, realizat de bucureşteanul Cristian Pop, iar în concursul de la Galaţi s-a impus subsemnatul, cu 67 de puncte.

Citit 2774 ori Ultima modificare Duminică, 28 Mai 2017 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.