PERONUL Gării Galaţi nu e greşit!

PERONUL Gării Galaţi nu e greşit!
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Un filmuleţ postat recent de Maximilian Doru pe o reţea de socializare şi realizat în momentul în care mai mulţi pasageri ai trenului Galaţi-Mărăşeşti erau nevoiţi să coboare pentru a... urca în vagoane a devenit rapid viral. Situaţia a fost preluată şi de mai multe organe mass-media care au exploatat ridicolul situaţiei, oferind titluri din categoria „Dorel loveşte din nou”. Nu toate însă au solicitat şi punctul de vedere al companiei CFR SA pentru situaţia înregistrată în gara (modernizată!) din Galaţi. Astfel, se pare că situaţia a fost una de genul „trenul potrivit la peronul nepotrivit” şi că de vină pentru situaţia creată a fost un impiegat care a direcţionat trenul la un alt peron.

„Peronul de la linia nr.1 din staţia Galaţi este construit conform normelor (naţionale şi europene) în vigoare şi este destinat anumitor tipuri de vagoane de călători, pentru care îmbarcarea călătorilor de la un peron cu înălţime mică este dificilă. În data de 1.08.2017, trenul de călători Regio 7568 (Galaţi-Mărăşeşti) a fost expediat din staţia CF Galaţi de la linia 1, în loc de linia 3, cum era prevăzut în tabloul de garare al liniilor. Linia 1 este înzestrată cu peron înalt, iar vagoanele din compunerea trenului R 7568 aveau platforma la un nivel mult mai jos decât nivelul peronului, creând disconfort călătorilor la îmbarcarea în tren, în timp ce linia 3 este prevăzută cu peron al cărui nivel era compatibil cu cel al nivelului platformei vagoanelor din compunerea trenului respectiv. Eroarea a fost produsă de către impiegatul de mişcare dispozitor din staţia CF Galaţi care a introdus garnitura trenului la linia 1 în loc de linia 3. În prezent Sucursala Regionala CF Galaţi efectuează cercetarea disciplinară pentru această abatere”, precizează Serviciul Comunicare Mass-Media al CNCF CFR SA.

Ar fi culmea ca pe impiegatul respectiv să-l cheme Păun!

Citit 12963 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2017 14:44

12 comentarii

 • postat de ca
  Sâmbătă, 19 August 2017 20:07
  Frate, ce descoperire a facut dorel.... wow
  1
  2
  Raportează
 • postat de Marian
  Sâmbătă, 19 August 2017 12:23
  Luni, 14.08.2017, am ajuns în gara Galați la 19:31, cu trenul IR 18071(Transferoviar) de la București. Trenul a fost garat la linia 5. Singura posibilitate de a ieși din gară este pasajul suprateran, prevăzut cu scări rulante și lifturi pentru liniile 4-5 și 2-3. Numai la liniile 4-5 nu funcționau nici liftul, nici scara rulantă. Și n-a fost de loc plăcut să urc(cobor) scara cu un bagaj de 20 kg. Au fost alții cu copii în brațe și bagaje....N-aș vrea să cred că s-a întâmplat asta doar pentru că era tren particular! Aștept explicații și scuze din partea celor răspunzători pentru situația descrisă! Chiar dacă nu are legătură cu subiectul articolului!
  5
  19
  Raportează
 • postat de julien
  Sâmbătă, 19 August 2017 09:47
  chiar daca nu-l cheama paun ar trebui facut acar.
  5
  12
  Raportează
 • postat de vlaico
  Sâmbătă, 19 August 2017 09:24
  Vrăjeală!
  La metrou s- a făcut atâta tam- tam când cineva și- a băgat piciorul între peron și garnitura de tren și s- a solicitat METROREX să rezolve problema cu spațiul acela de aprox. 10- 15 cm. Nu știu dacă s- a rezolvat.
  Ce spune conducerea CFR SA despre ”prăpastia” care se cască între peronul ”construit conform normelor (naţionale şi europene) în vigoare ” și scara de urcare în ”celelalte tipuri de vagoane”.
  Deci, Dorel există!
  11
  4
  Raportează
 • postat de Teutonul
  Sâmbătă, 19 August 2017 09:23
  Și răspunsul e întârziat rău, din toate punctele de vedere.
  6
  11
  Raportează
 • postat de Buna dimineata
  Sâmbătă, 19 August 2017 08:26
  Si de ce le-a luat ,frate atata timp ca sa dea un comunicat de presa ?!
  6
  10
  Raportează
 • postat de Ion
  Sâmbătă, 19 August 2017 07:44
  În tara asta nimeni nu greșește, nimeni nu răspunde, toate au o scuză.
  3
  17
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 19 August 2017 06:59
  Dar despre peroanele din gara Barbosi ce are de spus CFR-ul ? Daca cobori in aceasta gara ( mult mai accesibila si convenabila ca economie timp ,majoritatii galatenilor: 20-30 minute parcurs CFR + cca 30 minute diferenta de parcurs transport in comun cart Dunarea gara ,fata de cart Dunarea Barbosi ) risti sa-ti rupi gatul sau un membru......Ce rost are venind de la Bucuresti ,de exemplu ,sa mai pierzi aproape o ora....
  6
  11
  Raportează
 • postat de Teo Chirvase
  Sâmbătă, 19 August 2017 06:52
  Da, era de asteptat si logic sa fie vorba despre o eroare de dirijare la peron.
  Peroanele sunt OK.
  Ar mai fi o problema cu aceste vagoane cu etaj renovate. Daca va veti urca intr-un vagon,
  veti observa ca locurile de bagaje de deasupra scaunelor, sunt pastrate ca pe vremea
  navetei la Barlad(!), adica nu ai loc pentru o valiza normala, spatiul fiind insuficient pana la
  tavanul vagonului.
  In consecinta, veti constata ca neavand alta solutie, calatorii ingramadesc bagajele pe
  interval. S-au bagat fonduri consistente in modernizarea acestor vagoane, in dispretul
  calatorilor care le utilizeaza.
  La asta ce ne mai spune Serviciul comunicare al CFR, D-le Luca?

  Teo Chirvase
  4
  10
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 19 August 2017 06:42
  Sau poate il cheama chiar Dorel :))
  5
  7
  Raportează
 • postat de Viking
  Sâmbătă, 19 August 2017 04:03
  Ok am inteles , dar cand sa observant eroarea dece nu a fost scos si garat unde trebuie?Daca se accidenta cineva cazand in vagon sau cadea intre vagon si peron?
  7
  4
  Raportează
 • postat de Ovidiu
  Sâmbătă, 19 August 2017 03:17
  Inseamna ca pentru fiecare tip de vagon si Automotor,in St.Galati exista o linie anume destinata? Daca e asa inseamna ca ne permitem.Bravo!
  3
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.