Fotbal „pe datorie” la Oţelul!

Fotbal „pe datorie” la Oţelul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* An de criză, situaţie de criză – acesta este tabloul din curtea formaţiei gălăţene de Liga I * Salariile sunt restante de aproape trei luni, primele de victorie la fel * „Se închid firme, fotbalul nu putea să fie diferit de restul societăţii”, explică directorul general al clubului, Marius Stan *

Ce au de primit „oţelarii”?

·    salariul pe luna iulie

·    salariul pe luna august

·    vine scadenţa şi pentru salariul de pe luna septembrie

·    bonus pentru victoria de la Internaţional Curtea de Argeş (1-0)

·    bonus pentru victoria de la Dinamo Bucureşti (1-0)

·    bonus pentru victoria de la Pandurii Tg. Jiu (3-2).

Făcând o medie, un jucător de la Oţelul ar trebui să încaseze cam 6.000 de euro.

Sold 0 (zero)

Au trei victorii în deplasare dar n-au mai văzut de multişor un ban – cam asta-i situaţia în care se scaldă jucătorii Oţelului. Cei veniţi în vară, de pildă, n-au primit nici măcar un euro de când îmbracă tricoul roş-alb-albaştrilor şi, cum unii dintre ei abia rup „mama”, „tata” în engleză, le este greu să înţeleagă de ce pe cardurile care li s-au înmânat în momentul transferului scrie mereu „sold 0”.

Directorul general al grupării locale, Marius Stan, le promisese că până la partida cu Pandurii Tg. Jiu va stinge acest litigiu, apoi a avansat o altă dată - cea de luni, 28 septembrie.

Nici atunci n-a plouat cu gologani, iar Stan este obligat să dea explicaţii: „Cad eu la mijloc ca şi în cazul nocturnei. Am tot promis-o, şi până la urmă oalele s-au spart în capul meu. Nu mai promit nimic, dar sigur voi rezolva aceste probleme.”

„Situaţie complicată, nu disperată”

Stan susţine că şi FC Braşov, adversarul de vineri al Oţelului, stă prost cu lefurile, cu finanţele în general. „Diferenţa dintre ei şi noi este de cinci puncte în clasament, în rest ne asemănăm. Nu mă uit la capra vecinului, dar situaţia, deşi complicată, nu este chiar aşa de disperată.

Pică firme, se desfiinţează multe dintre ele, aşa că n-o să fie fotbalul diferit de restul societăţii”, comentează şeful „oţelarilor” care, pe de altă parte, a ţinut să-şi laude marfa neplătită din vestiar:

„Multă lume i-a făcut mercenari, că joacă numai pentru bani, dar iată că au şi suflet! Jos pălăria pentru ei că se antrenează şi joacă la nivelul pe care ni-l dorim. Sunt băieţi de caracter.” Şi totuşi, nemulţumirea este evidentă pe chipurile trupeţilor lui Dorinel Munteanu. „Oriunde ar fi, când nu se plăteşte, aşa se întâmplă”, admite directorul general.

Rezolvarea vine tot din Combinat

De ce acest impas? Managerul clubului zice că-i numai o situaţie de conjunctură. „Activitatea financiar-contabilă era planificată. O parte din an trăim cu banii de la ArcelorMittal, iar cealaltă - din drepturile de televizare şi vânzarea de jucători.

Din motive obiective, s-a eşalonat plata drepturilor de televizare, iar banii pe Alexandru Bourceanu (n.r. – transferat la FC Timişoara) vin tot la iarnă. Aşadar, criza e una conjuncturala până la urmă şi tot ArcelorMittal ne va ajuta”, explică Marius Stan. Fotbalul „pe datorie” exclude însă performanţa, chestiune cu care este de acord oficialul Oţelului.

„Sarcina mea este să trecem şi de o asemenea situaţie. Nu-mi place totuşi să mă plâng, pentru că nu vine nimeni din exterior să ne ajute. Cu suferinţă, cu consum nervos, le vom rezolva”, conchide şeful roş-alb-albaştrilor.

Explicaţie foto: Dorinel şi jucătorii săi n-au cum să evite subiectul banilor, deşi mai importante par punctele şi locurile din clasament

Citit 1070 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.