Europa Nimic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi a mai trecut o etapă de Europa League, cum sofisticat i se zice acum Cupei UEFA. Şi n-am mai luat nimic. A, ba da, vreo cinci goluri din toate poziţiile, fără ca echipele româneşti să marcheze măcar o dată. Fotbalul autohton scăpat în competiţiile continentale tinde să devină un soi de Gigi Becali în Parlamentul European. Adică pe-afară e vopsit gardul, înăuntru-i leopardul.

* Noroc de Unirea Urziceni care ţine steagul sus în Liga Campionilor. N-a jucat cu Real Madrid, ca să facem sărbătoare din acest 1-1 cu VfB Stuttgart, dar nu putem uita că CFR Cluj şi Steaua au pierdut o căruţă de puncte cu Girondins Bordeaux şi Fiorentina, cluburi care nu-s cu nimic mai presus decât fosta campioană a Germaniei.

* Ruşinos este că şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a făcut iarăşi predicţii nelalocul lor înaintea partidelor din UEFA. „Echipele româneşti or să ia 8-9 puncte din 12 posibile”, a anunţat, triumfător, joi după-amiază, şeful LPF. La cât de mult de schimbă antrenorii din România şi la cât de studiate sunt transferurile, mă tem că opt puncte nu vom mai prinde niciodată. Cum era gluma cu gărgăriţa?

* Bine, unii tehnicieni se şi cer înlocuiţi, vezi cazul italianului de la Dinamo Bucureşti. Dario Bonetti scăpase de câteva ori de furia unor acţionari, apoi s-a apucat să împroaşte cu noroi în indivizii care îl plăteau, iar situaţia „înaltului şi frumosului” (aşa sună autoportretul celui zburătăcit din Şoseaua Ştefan cel Mare) nu semăna deloc cu ce păţise Bergodi la Steaua. Nu ştiu dacă acest Bonetti o fi având calităţi de antrenor, în schimb trăsături de needucat, slavă Domnului!

* Mai are un pic şi-o păţeşte şi Ioan Sabău, la Timişoara. Dar, de data aceasta, absolut pe nedrept. Antipaticul din fruntea grupării bănăţene - la Marian Iancu mă refer - dă ultimatumuri după fiecare trei etape, şi aş paria că nici Mourinho sau Alex Ferguson n-ar avea viaţă uşoară cu sigla BkP pe piept.

Orice ai face, există o părere în loja oficială (să nu uităm că acest Iancu a avut serioase probleme cu Justiţia!) care dărâmă tot ce a construit antrenorul. Pe Sabău nu-l mai salvează nici CEDO, nici ONU şi nici NATO…

Citit 487 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.