Se întoarce Fiţa Lovin?

Se întoarce Fiţa Lovin?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doamna în mandatele căreia au „paralizat” Sala Sporturilor şi Bazinul Olimpic este aproape de o revenire neaşteptată în fruntea DJS * Plecarea PSD de la guvernare ar putea atrage demiterea actualului şef al Direcţiei, Marius Humelnicu * Lovin este, mai nou, membră PD-L şi, astfel, reinstalarea sa în funcţia „supremă” ar fi doar o formalitate *

Actualul nu mai are sprijin

Plecarea PSD-ului din Guvernul condus de Emil Boc atrage foarte multe modificări la nivelul organigramelor de conducere ale instituţiilor, direcţiilor şi agenţiilor din ţară, social-democraţii fiind înlocuiţi treptat cu „portocaliii” din PD-L.

Direcţia Judeţeană pentru Sport Galaţi este manageriată, din luna mai, de Marius Humelnicu, membru PSD, care a susţinut însă un examen la minister pentru a-i lua locul Fiţei Lovin, fosta conducătoare.

Există un contract între actualul şef DJS şi Ministerul Tineretului şi Sportului, dar aşa cum fostul fotbalist a avut susţinerea partidului la înscrierea în concurs, şi-a pierdut sprijinul prin retragerea PSD.

„Sportul trebuie să meargă înainte”

Humelnicu speră să rămână la cârma DJS Galaţi şi afirmă că n-are timp să se gândească la o eventuală demitere. „Avem multe proiecte în derulare, n-are rost să mă gândesc că voi fi înlăturat. Am un contract ferm cu Ministerul, este vorba şi de nişte criterii de performanţă.

Până la urmă, sportul trebuie să meargă înainte, pentru că oraşul acesta suferă mult la acest capitol”, declară directorul general de la Direcţia pentru Sport Galaţi, dar este clar că „extragerea” sa din fruntea DJS la numai cinci luni de la instalare nu ţine de domeniul fantasticului.

Dacă Humelnicu va fi înlăturat, cine va veni pe postul de şef „plin”? Iată o întrebare la care poate fi oferit un singur răspuns: Fiţa Lovin!

„De unde ştiţi că sunt în PD-L?”

Schimbată după 14 ani de domnie, doamna Lovin n-a plecat de la Direcţie, ba chiar este director coordonator (n.r. – un fel de adjunct al directorului general). Am sunat-o ieri ca să-i aflu părerea cu privire la această probabilitate.

„Nu vreau să comentez asemenea lucruri, consider că, de-a lungul timpului, presa n-a scris adevărul despre mine”, a replicat gălăţeanca medaliată olimpic la Jocurile de la Los Angeles (1984).

Fiţa Lovin, membru de cursă lungă al PSD-ului, a intrat de curând în PD-L, aşa că demiterea lui Humelnicu ar atrage, cu siguranţă, reinstalarea ex-atletei de performanţă. „De unde ştiţi că sunt în PD-L?”, a încercat să pareze doamna în mandatele căreia au ieşit din circuit Sala Sporturilor şi Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv „Dunărea”.

Totuşi, săptămâna trecută, la „ungerea” prefectului interimar Cosmin Păun, Fiţa Lovin a fost prezentă în grupul PD-L. Să fi fost întâmplător pe acolo, să se fi rătăcit cumva?

„Terenurile, proiectul meu!”

Fosta şi probabil viitoarea conducătoare a Direcţiei pentru Sport Galaţi consideră că proiectele actualului şef, Marius Humelnicu, sunt, de fapt, ale sale.

„Pot să demonstrez cu documente că, atunci când eram director general, am cerut bani pentru a face terenurile de lângă Sala Sporturilor, însă banii au venit abia după ce am plecat eu.

Şi Sala de judo, unde s-a ţinut protocolul la inaugurarea terenurilor, am refăcut-o tot eu, dar asta nu s-a mai scris”, ne-a spus Fiţa Lovin.

Ce soartă cruntă: în 14 ani de „domnie” să nu primeşti bani de la buget, iar aceştia să ajungă în vistierie abia după ce eşti înlăturat! Aproape că nu-ţi vine să crezi… Nebunie curată, nu alta!

Explicaţie foto: Fiţa Lovin, altfel o doamnă simpatică şi un nume mare al sportului românesc, a avut un management defectuos la Direcţia pentru Sport Galaţi

Citit 1716 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.