Oţelul - fără salivă!

Oţelul - fără salivă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce a ratat cu poarta goală în minutul 44, formaţia lui Dorinel Munteanu a încasat-o cu 3-0, rapidiştii marcând din toate situaţiile de gol create * Gălăţenii au terminat jocul în zece după gafe în lanţ ale apărării *

RAPID BUCUREŞTI – OŢELUL GALAŢI 3-0 (1-0)

Meci disputat aseară în etapa a XII-a a Ligii I de fotbal, stadionul „V. Stănescu” – 5.000 spectatori.

Au marcat: Ioniţă 39’, Grigorie 68’, Herea 81’ pen.;

Cartonaşe galbene: Kolev 80’, 90’, Mojsov 91’;

Cartonaş roşu: Kolev 90’;

Echipele utilizate:

RAPID: Bornescu – Helder (85’ Păun), Iencsi, M. Constantin, Bozovici (77’ Mardare) – Matici, Lazăr – Grigorie, Spadacio, Herea – Ioniţă (72’ Răduţă). Antrenor: Nicolae Manea;

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Neagu (82’ Mojsov), Giurgiu – Iorga, Paraschiv (60’ Ibeh), Pătraş (76’ Axente) – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu;

Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – Cristian Nica (Ploieşti), Iulian Szekely (Cluj-Napoca) – Radu Petrescu (Bucureşti).

S-au dus secreţiile…

În avancronica partidei de aseară s-a vorbit despre cât de dăunător poate fi Dorinel Munteanu sănătăţii fotbalului din Liga I. Ba că-i trebuie o cutie cu capac în care să scuipe, ba că i s-ar potrivi masca medicală…

În realitate, Oţelul, cu tot cu antrenor, a rămas fără salivă după acel 4-0 cu Politehnica Iaşi. La Dinamo i-a lipsit şutul pe spaţiul porţii, deci şi golul (aşa s-a pierdut şi calificarea în sferturile de finală ale Cupei), iar în Giuleşti a avut secreţii fotbalistice timp de 15-20 de minute.

Atât! În rest, a fost iarăşi aproape de un dezastru, aşa cum se întâmplă mai mereu atunci când gălăţenii vizitează arena de sub Podul Grant.  

Para-ratare!

Fără să ameninţe în prealabil şi, în urma unei faze venite parcă din alt film, Rapidul a deschis scorul în minutul 39. Helder a centrat de pe dreapta, Sârghi s-a trezit prea departe de Ioniţă, la 7 metri de propria poartă, iar giuleşteanul, în ciuda vârstei fragede, a pivotat şi pişcat mingea în colţul scurt.

La închiderea primei reprize, tocmai când ne întrebam dacă Oţelul se află pe teren, roş-alb-albaştrii au ratat poate cea mai mare ocazie a campionatului: Râpă a proiectat balonul de pe dreapta la doi metri în faţa buturilor păzite de Bornescu şi Paraschiv, singur cu o jumătate de poartă goală în faţă, a trimis cu capul lângă ţintă (44’)! 

Cum să iei gol cu capul de la 15 metri?

Imediat după revenirea de la cabine se putea schimba situaţia. Doar atunci. Sălăgeanu (48’), Paraschiv (53’ – foarfece din 7 metri şi scoate Grigorie de pe linia porţii!) şi Iorga (56’) n-au putut strica însă scorul, în schimb a reuşit-o gruparea gazdă.

O minge trimisă din stânga de Bozovici a fost finalizată cu capul de la 15 metri de Grigorie (68’), o ruşine de gol! Iar dacă „oţelarilor” nu le-a ieşit nimic în ciuda ocaziilor create, Rapidul ar fi marcat şi cu un şut de pe lună.

Costin a greşit o minge în stânga, Kolev era ieşit din zona pe care o păzeşte şi n-a mai avut decât să-l tragă de mână pe Răduţă care se ducea cu mingea spre gol. Cartonaş şi penalti, iar Herea a făcut 3-0 (81’).

Şi pentru ca imaginea să fie completă, acelaşi Kolev a încasat prosteşte al doilea „galben” şi ultimele trei minute l-au prins cu mănuşi pe atacantul Pena.

Explicaţie foto: Duelul dintre Giurgiu (stânga) şi Lazăr a fost câştigat clar de rapidist

Foto: Prosport

Citit 982 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.