ACS Universitatea "Dunărea de Jos" merge mai departe în Cupă, la fotbal
Foto: Sonia Baciu

ACS Universitatea "Dunărea de Jos" merge mai departe în Cupă, la fotbal
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE: Echipa CS Universitatea ”Dunărea de Jos” s-a calificat în faza a doua a Cupei României, după ce a câștigat, scor 2-1, în fața formației brăilene Sportul Chiscani. CSU a fost condusă cu 1-0, gol înscris încă din minutul 5, dar a reușit să egaleze și apoi să preia conducerea în urma celor două goluri marcate din penalti de către căpitanul Grigoraș, în min 66 și 81.

”La începutul jocului mi-a fost frică, mai ales că am primit gol în minutul 5 și mi-am adus aminte de meciul cu Făurei, de la Galați, și am crezut că vom trăi din nou un coșmar. Am demonstrat că avem valoare,  am demonstrat că meritam să fim în Liga a III-a. Ne pare rău de meciurile de baraj, atât de cel de acasă, dar în special cel de la Făurei, în care nu am fost lăsați să câștigăm cu un scor care să ne permită promovarea în Liga a III-a. Avem echipă bună, sunt mulțumit de băieți, mai avem câteva posturi deficitare, le știm, sper ca până la următorul meci oficial să reușim să ne acoperim și pe acelea”, a declarat antrenorul Cătălin Savu.

În ceea ce privește faza următoare, Savu și-a arătat dorința de a juca împotriva echipei SC Oțelul. ” Pentru un spectacol fotbalistic în oraș, care să atragă investitori, care să îndrepte privirea Primăriei către fotbal, îmi doresc un derbi cu Oțelul în următoarea fază a Cupei”, a mai spus Savu.

Faza a doua a Cupei României se va disputa pe 15 august și sunt angrenate cele 34 de echipe calificate în faza I, plus alte 22 din Liga a III-a, printre acestea din urmă fiind SC Oțelul Galați și Sporting Liești.  (Sonia Baciu)


Formaţia Universităţii gălăţene este prima echipă care intră în focul luptei competiţiilor oficiale. Astăzi, elevii antrenorului Cătălin Savu susţin primul meci în etapa naţională a "Cupei României", în compania brăilenilor de la Sportul Chiscani.

"Avem un meci dificil cu echipa brăileană. Între timp, gruparea oaspete s-a întărit consistent, astfel că examenul nostru nu va fi deloc facil. Totuşi vom intra pe teren hotărâţi să ne jucăm şansa. Obiectivul nostru pentru viitorul sezon competiţional este o clasare fruntaşă în Liga a IV-a", ne-a declarat, ieri, tehnicianul gălăţean.

Echipa a fost înfiinţată cu mai puţin de un an în urmă, în dorinţa continuării tradiţiei fotbalului universitar la Galaţi. S-a creat rapid un nucleu valoros de jucători, cu care a dominat competiţia judeţeană, iar la final s-a clasat pe primul loc, cu drept de participare la baraj. Tot în sezonul trecut, a cucerit şi trofeul judeţean al "Cupei României".

Deşi cu o perioadă scurtă de pregătiri, jucătorii şi stafful tehnic speră ca în meciul de astăzi să se ridice la nivelul partenerului de întrecere. Aceasta, în pofida faptului că de la echipă au plecat câţiva jucători valoroşi: Anastasie şi Lucian Ignat (la Făurei), Măstăcan şi Crişan. În locul acestora vor fi promovaţi noi jucători, în majoritate studenţi şi masteranzi, care sunt "prieteni" cu fotbalul.

La antrenamentele din această perioadă s-au prezentat următorii jucători: Olaru, Mustaţă - Hilohi, Serea, Moise, Antofe, Morogan, Stancu, Iacob, Chiciuc, Popov, Rusu, Florea, Perju, Cană, Ţuiu, Iancu, Gârleanu şi Stoian. Stafful tehnic este alcătuit din: Cătălin Savu, Florin Păunescu, Gheorghiţă Popa şi Boris Ciocârlan.

Partida cu Sportul Chiscani va fi găzduită de Stadionul "Dunărea" şi va începe la ora 17,30. Va arbitra o brigadă buzoiană, cu Frăţilă la centru.

Citit 2494 ori Ultima modificare Miercuri, 01 August 2018 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.