Cum se poate rata un talent?

Cum se poate rata un talent?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Adunând copilăriile mijlocaşului de 18 ani Alexandru Viorel Avram, am putea scoate un manual de cum nu trebuie să te comporţi pentru a ajunge fotbalist * Cel supranumit Kaka s-a despărţit de Petrolul Ploieşti, club la care fusese trimis pentru a juca frecvent la nivelul Ligii a II-a *

Păcat de aptitudinile sale

Am mai scris despre Alexandru Avram, un copil cu un vagon de calităţi, dar restant rău de tot la capitolul maturitate. Are numai 18 ani – i-a împlinit pe 25 aprilie – dar alţii la vârsta sa jucau deja în naţionala de seniori.

Kaka - aşa cum i s-a spus mereu la Galaţi după numele starului brazilian de la Real Madrid - trece printr-o perioadă foarte proastă, ultima boacănă fiind despărţirea de Petrolul Ploieşti, club de Liga a II-a unde fusese împrumutat de conducerea Oţelului pentru a se coace.

Avram a jucat acolo doar câteva meciuri, a încasat un cartonaş roşu pentru un fault dur şi a fost trimis la „satelitul” grupării prahovene, fix în fosta Divizie D.

În loc să tindă spre primul eşalon, tânărul gălăţean s-a duelat cu alde Gloria Vâlcăneşti, Unirea Urlaţi, CS Ceptura şi CS Băneşti Urleta!

„Îl mai ciocăneam, dar acum e major”

În perioada în care Oţelul era antrenat de Petre Grigoraş, Avram a fost păstrat în anturajul trupei de seniori, chiar dacă puştiul îi dădea dureri de cap tehnicianului.

Avea mereu probleme cu greutatea, le răspundea antrenorilor atunci când juca în meciurile de juniori, nu trăgea corespunzător de el la antrenamente. Grig însă îl considera ca pe băiatul său, mai ales că-l promovase pe „Kaka” printre veterani la numai 15 ani şi jumătate.

„Şi acum câteva zile am vorbit cu el la telefon şi i-am zis să aibă grijă de el pentru că timpul trece şi este păcat de calităţile cu care l-a înzestrat Dumnezeu. Când eram la Galaţi, l-am mai apostrofat, l-am mai urechiat, dar acum e major, e vaccinat”, a comentat ieri, telefonic, actualul antrenor al lui Poli Iaşi.

„Îi acordăm ultima şansă!”

Certat cu Valeriu Răchită, „principalul” Petrolului, mijlocaşul central dunărean (care măsoară 1.91 metri şi posedă o tehnică de invidiat) a prins o repriză în etapa de la finalul săptămânii trecute a matineului, apoi n-a mai fost văzut pe la antrenamente.

„Gata, cazul Avram s-a închis pentru noi. Nu-l mai vrem!”, au reacţionat ploieştenii, iar sportivul a revenit acasă şi va continua să se pregătească la echipa a II-a a Oţelului.

„Nici să joace la Liga a IV-a, cum s-a întâmplat la Petrolul, nu accept, dar are şi el partea lui de vină. Dacă îţi vezi de treaba ta, nu văd care antrenor te-ar respinge. Îi mai acordăm o şansă, sper să profite la maxim de ea, altfel se va putea apuca de altceva”, i-a transmis directorul general al „oţelarilor”, Marius Stan.

Aşadar, un mare talent s-ar putea rata. Grijă mare, Alexandru Avram! Încă nu poţi fi „Kaka”… 

Explicaţie foto: Alex Avram, un copil foarte talentat care ar putea ajunge fotbalist de naţională. Ar putea…

Citit 1864 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.