Ionuţ Neagu - navetistul de la Oţelul!

Ionuţ Neagu - navetistul de la Oţelul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a apucat de fotbal în urmă cu şapte ani, iar acum este deja component al echipei naţionale de tineret * Locuieşte la ţară, la aproximativ 10 kilometri de Stadionul „Oţelul” şi bate zilnic drumurile pentru a rămâne titular în echipa-fanion a judeţului * El este Ionuţ Neagu, un tânăr care a dat muncile agricole pe minge *

Ionuţ Neagu – fotbalistul din maxi-taxi

Originar din comuna gălăţeană Smârdan, are 19 ani * a început fotbalul la 12 ani (primul antrenor, Iulian Smadu) şi după doar şapte ani a ajuns la seniorii Oţelului * mai are doi fraţi şi două surori, dar a fost adus la fotbal de fratele care lucrează ca pompier în Galaţi

* tatăl a lucrat în Combinat, iar acum este pensionar, iar mama profesează ca educatoare în comună * n-are maşină şi nici permis de conducere * zilele trecute a fost convocat în premieră la lotul naţional de tineret al României.

De pe relaţia Pechea – Galaţi, direct titular

A apărut ca din pământ în prima echipă a Oţelului. I s-a oferit şansa de a juca din primul minut printre cei pe care îi vedea până atunci la televizor şi nu s-a mai dat plecat de acolo.

Altora le tremură picioarele meciuri la rând şi la 23-24 de ani, nu şi lui Ionuţ Neagu, tipul blonduţ cu numărul 26 pe spate care, la 19 ani ai săi, a văzut destule.

Provine dintr-o familie modestă din Smârdan, comună aflată în rata Combinatului, îşi cunoaşte lungul nasului şi înainte de a fi prezentat ca jucător al Oţelului, coechipier cu vedetele Paraschiv şi Viglianti, este un pasager sigur al operatorilor de maxi-taxi de pe relaţia Pechea – Galaţi.

Înainte şi după fiecare antrenament le face cu mâna şoferilor de microbuze care îl ţin, astfel, conectat la viaţa de Liga I.   

Am ajuns greu la el acasă!

Ca să-l vizităm acasă, în localitatea situată lângă Combinatul Siderurgic ArcelorMittal, la 10 km de Galaţi, a fost nevoie de o puternică muncă de lămurire.

„Nu ştiu dacă este momentul să scrieţi de mine, nu sunt decât un începător în fotbal. Nu vreau să se audă că nici bine n-am apărut în echipa de seniori şi, gata, deja apar prin ziare”, se apăra Ionuţ, cu modestie, de celebritate.

Povestea lui merită, totuşi, o atenţie specială: este atipic să faci zilnic naveta pentru fotbal, nu la bordul vreunui Merţan, ci cu mijloacele de transport în comun.

„Să joc la 19 ani în Liga I era un vis pe care încă îl mai trăiesc. Ce bine că m-a adus fratele mai mare la fotbal, dar l-am şi bătut mult la cap”, ne-a spus Neagu odată ajunşi în casa părintească de la Smârdan, chiar lângă oficiul poştal din comună.

„Fraţii m-au susţinut financiar”

În ziua în care i-am călcat pragul, mijlocaşul „oţelar” a primit un telefon de la club: „Fă-ţi bagajul, eşti convocat de urgenţă la lotul naţional de tineret!”

A rămas fără grai, credea că este o glumă, şi nu ştia cum să se împartă, între discuţia cu presa şi geanta de voiaj care cerea cu disperare să fie pregătită de drum.

„Nu le am cu muncile câmpului, eu am fost răsfăţatul casei. Am făcut doar fotbal şi şcoală, dar asta nu înseamnă că nu mă descurc la ţară”, a mai articulat, printre altele, adolescentul, ţinând să mulţumească familiei pentru sprijin: „Fără fraţii mei, n-aş fi putut face fotbal, n-aş fi avut banii necesari.”

Deşi locuieşte în mediul rural, n-are cai, vite şi nici găini. L-au cotcodăcit câteva până zilele trecute, dar i le-ar fi răpus un câine din vecini. Cel puţin aşa a auzit şi el de la părinţi în fuga zilnică între stadionul din oraş şi satul natal. De la atâta călătorit, speră să ajungă cândva departe…

Explicaţie foto: Ionuţ Neagu, la 19 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni ai localităţii Smârdan care numără aproape 4.000 de suflete

Citit 2156 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.