Juma’ de Oţelul, juma’ de puncte

Juma’ de Oţelul, juma’ de puncte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fără Kolev, Jelev, Bourceanu şi Viglianti, oameni de bază anul trecut, formaţia locală de Liga I a ajuns la al patrulea meci fără victorie şi tremură pe finalul turului de campionat * Oţelul se află la numai două puncte de primul loc care duce la matineu *

Scheletul echipei de anul trecut

* Kolev – a părăsit echipa fără să anunţe * Jelev – a anunţat că nu mai joacă până nu i se achită restanţele financiare * Sălăgeanu – trecut mijlocaş stânga în perioada lui Grigoraş, a revenit pe postul de fundaş stânga în era lui Munteanu * Bourceanu – a fost vândut la FC Timişoara * Viglianti – în mandatul lui Dorinel, şi din cauza celor şase luni de stat pe bară după operaţie, prinde foarte rar lotul * Iorga – accidentat recent la naţionala de tineret a României * Paraschiv – titular, în continuare căpitanul echipei *  Pena – mai mult pe bancă din cauza problemelor de sănătate.

„Schimbăm obiectivul din mers”

Înfrângerea de la Alba Iulia i-a albit mult de tot pe suporterii Oţelului – este greu să accepţi un 0-3, „coafat” în minutul 90 graţie portarului advers, pe terenul unei grupări care nu mai câştigase de două luni de zile.

Obiectivul stabilit la începutul stagiunii - prinderea unui loc de cupă europeană - este la ani-lumină distanţă de jocul unor roş-alb-albaştri care pe terenul nou-promovatei Unirea parcă au făcut grevă din cauza celor trei salarii şi ceva neprimite!

Până şi Dorinel Munteanu, antrenorul din acest campionat al echipei gălăţene, a admis că „trebuie să ne schimbăm obiectivul din mers, şi anume să ne gândim la retrogradare”. Carevasăzică, nu cupe europene, ci întreceri regionale – asta-i noua ţintă! 

Costin, Sălă şi Para…

Nici în sezonul 2008-2009 n-am avut de-a face cu un parcurs excelent al formaţiei dunărene, dar seceta de rezultate de acum pare mult mai apăsătoare.

Oţelul n-a mai câştigat de la finele lunii septembrie, atunci când trecea la scor de Politehnica Iaşi (scor 4-0), ratând între timp calificarea în sferturile de finală ale „Cupei României” (0-1 la Dinamo) şi alte puncte în campionat (0-3 la Rapid, 3-3 cu Timişoara şi 1-3 la Alba Iulia).

Acum douăsprezece luni, primul unsprezece „oţelar” se prezenta astfel: Kolev – Cârjă, Costin, Jelev, Sălăgeanu – Bourceanu – Viglianti, Paraschiv, Iorga – Pena, Tănasă. Vineri, în formula de start s-au aflat: Baotici – Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Ibeh, Paraschiv, Pătraş – Axente. Supravieţuitori, doar Costin, Sălă şi Para!

Patru jucători la naţionala de tineret

Oţelul 2009 a pierdut cam jumătate din Oţelul 2008, linia Kolev – Jelev – Bourceanu – Viglianti fiind scheletul favorit al lui Petre Grigoraş, iar linia de clasament se prezintă ca atare: 15 puncte din 14 meciuri jucate, la numai două lungimi de primul loc retrogradabil.

Singurul aspect pozitiv este faptul că noua echipă a Galaţiului se bazează pe foarte mulţi tineri, precum Râpă, Neagu, Iorga, Ilie, Antal, Axente, Pătraş şi Sârghi, primii patru fiind în lotul lărgit al naţionalei „Under 21” a României.

„În ciuda faptului că trecem printr-o perioadă nefastă, sunt convins că ne vom reveni şi că până la finalul turului de campionat vom mai scoate puncte”, consideră Dorinel Munteanu. Astra Ploieşti, FC Vaslui şi Universitatea Craiova - ultimii adversari ai gălăţenilor din acest an.  

Explicaţie foto: „Oţelarilor” nu le vine să creadă că, făcând o medie, au ajuns să culeagă doar un punct pe etapă

Citit 1134 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.