Arena „Siderurgistul”, prima iluminată din Galaţi

Arena „Siderurgistul”, prima iluminată din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Opt buchete de becuri vor prelungi ziua de lucru pe stadionul de pe strada Cloşca, instalaţia fiind ridicată de cluburile Oţelul, FCM Dunărea şi Steaua Dunării * Despre puiul mai mare care ar trebui să ţină fotbalul de Liga I în Galaţi încă nu se aude nimic *

Zlatna, Titu, „Siderurgistul”

Dacă Panciu, orăşel ai cărui locuitori nu pot umple Stadionul „Oţelul”, îşi permite instalaţie de nocturnă, de ce n-ar avea şi Galaţiul aşa ceva? La Zlatna şi Titu, alte localităţi „de cartier”, există arene cu faruri care să permită disputarea de meciuri pe timp de noapte, astfel că ditamai municipiul porto-franco trebuia să intre şi el în rând cu lumea.

A făcut-o, însă numai pe jumătate, pentru că stâlpii de iluminat montaţi recent pe „Siderurgistul”, în valea Ţiglinei, nu vor fi utili decât pentru antrenamentele susţinute pe înserat şi meciurilor amicale.

Nici baza sportivă, şi nici lumina degajată de noile faruri nu vor putea fi omologate, pentru ca Liga I, de pildă, să se mute la o aruncătură de băţ de punctul de trecere a bacului. 

„Unii au adus cablurile, alţii stâlpii”

Ilie Hagioglu, administratorul bazei din care face parte şi unica sală de sport din Galaţi, susţine că îi aparţine iniţiativa şi că astfel se va putea lucra pe terenul sintetic până la ore târzii.

„Vom uşura activitatea de pregătire a copiilor şi juniorilor, iar vara vom putea ocoli temperaturile caniculare. Nu este la standardele cerute pentru meciurile de campionat, dar ne va fi de folos pentru antrenamente”, a comentat Hagioglu.

Lucrarea de la „Siderurgistul” a fost făcută în colaborare de cluburile Oţelul, FCM Dunărea şi Steaua Dunării Galaţi. „Unii au adus cablurile, alţii stâlpii şi a ieşit. Sperăm să-i dăm drumul cât mai repede”, a adăugat şeful stadionului de pe strada Cloşca.

Costuri, cam 70.000 euro

Practic, pe marginea suprafeţei sintetice aflate pe buza râpei Ţiglina au fost ridicaţi şase stâlpi, iar tabela de marcaj - şi aşa-zisa tribună oficială (în realitate e doar un schelet metalic neterminat) - le vor servi drept suport becurilor care încă n-au fost montate în totalitate.

„În mod normal, joi ar trebui să inaugurăm această instalaţie de nocturnă care, după părerea specialiştilor, ar fi ca putere la jumătate faţă de cele omologate pentru Liga I”, a precizat Ilie Hagioglu, costurile operaţiunii ducându-se la aproximativ 70.000 de euro.

Ca să nu treacă neobservat, evenimentul ar putea fi „stropit” cu o partidă demonstrativă old-boys între Oţelul şi Dunărea. Nocturna autentică, aceea care i-ar permite Ligii I să rămână peste noapte la Galaţi, mai are de aşteptat.

Explicaţie foto: Stadionul „Siderurgistul” iese din ceaţă cu o instalaţie de 70.000 de euro. Fotbalul gălăţean de prim eşalon bate însă din buze

Citit 1790 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.