Oţelul vede luminiţa financiară

Oţelul vede luminiţa financiară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Neplătiţi de aproape patru luni de zile, „oţelarii” şi-ar putea încasa o mare parte din datorii săptămâna viitoare * „Nu ştiu dacă apoi vom rupe norii. Şi alte echipe au probleme cu banii, dar sunt peste noi în clasament”, comentează şeful clubului, Marius Stan *

Banii vorbesc

Oricât de multe ar fi cauzele lipsei de rezultate la Oţelul, cea mai importantă rămâne latura financiară, roş-alb-albaştrii pregătiţi de Dorinel Munteanu umblând cu buzunarele lipite de aproape patru luni de zile!

Marius Stan, directorul general al clubului local de Liga I, admite că neachitarea atâtor salarii şi prime poate conduce la demoralizarea şi chiar iritarea jucătorilor care, până la urmă, sunt ca orice salariat.

„Totuşi, sunt şi alte echipe din campionatul românesc cu probleme, poate chiar mai serioase. FC Braşov, de pildă, este peste noi ca datorii faţă de angajaţi, dar ne priveşte de sus şi în clasament”, se apără şeful Oţelului, gruparea de sub Tâmpa situându-se şase poziţii mai sus, cu exact şase puncte în plus. 

„E chestiune de atitudine”

„Le vom da şi banii, dar nu sunt convins că apoi vom rupe norii. La Alba Iulia a fost o problemă gravă de atitudine, jucătorii – mă refer la toţi cei care au intrat – făcându-ne parcă o favoare că au păşit pe gazon”, a mai spus Stan, care nu cunoaşte încă data la care Costin, Paraschiv şi compania îşi vor putea accesa cardurile pline de tristeţe până acum.

Se pare însă că a fost aprobat împrumutul bancar care scoate momentan Oţelul din tunel: „Suntem pe punctul de a achita o mare parte din datorii, însă nu mă pot exprima atâta vreme cât nu avem banii în cont. Oricum, săptămâna viitoare sunt şanse foarte mari să intre banii, dar nu vreau să mai vorbesc despre asta.

Am mai făcut o promisiune faţă de fotbalişti şi tocmai atunci s-a întâmplat ca banca la care apelasem să nu ne onoreze creditul”.

Vor încasa şi alde Grigoraş

Din suma pe care Oţelul o va încasa în câteva zile trebuie plătită şi datoria faţă de foştii antrenori ai echipei - Petre Grigoraş, Marian Dinu şi Dan Moţei.

„Am discutat cu ei şi am convenit că le voi da secunzilor toţi banii acum (n.r. – aproximativ 5.000 de euro), va primi şi domnul Grigoraş o parte, iar restul pe 20 ianuarie”, a explicat Marius Stan.

„Situaţia cu care ne confruntăm nu ne face să ne simţim prea comod. Nu putem noi să ne desprindem de conjunctură. Se închid întreprinderi, se trimit oameni în şomaj, iar noi n-am trimis în şomaj pe nimeni. Este un efort foarte mare pe care nu ştiu dacă-l putem duce pană la capăt”, a mai spus directorul general al clubului local.

Explicaţie foto: Jucătorii Oţelului vor avea în câteva zile motive să se îmbrăţişeze: îşi vor scoate cardurile de la naftalină

Citit 1076 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.