Combinatul nu ia în calcul iluminarea Stadionului „Oţelul”

Combinatul nu ia în calcul iluminarea Stadionului „Oţelul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oficialii ArcelorMittal nu ştiu şi nu comentează problema instalaţiei de becuri fără de care formaţia Oţelul va fi obligată să schimbe oraşul * Unul dintre ei s-a avântat să spună ceva de genul „la ce bună nocturna, de vreme ce echipa joacă numai la lumina zilei?” *

„Primăria şi Mittal le poate face”

Câteva luni – aproximativ şapte – ne mai despart de următorul campionat al Ligii I, stagiune în care nu se va mai permite disputarea de partide pe stadioanele care nu sunt dotate cu instalaţie de nocturnă.

Galaţiul prezintă lacune mari la acest capitol, nici Arena „Dunărea” şi nici „Oţelul” nefiind în pas cu standardele europene. A apărut una modestă, de antrenament, pe Stadionul „Siderurgistul”, dar asta nu scurtează cu nici măcar un metru drumul pe care echipa de Liga I va fi nevoită să-l facă din vara lui 2010. La Buzău, Bacău sau Constanţa. Sau, de ce nu, Chişinău?

„Cluburile au demonstrat că se poate ridica o nocturnă, cum e aceea de la „Siderurgistul”, şi cred că Primăria şi Combinatul ArcelorMittal pot dota cele două arene importante din oraş”, a comentat directorul general al Oţelului, Marius Stan.

„Şi-aşa se joacă numai vinerea…”

La Combinat însă, subiectul stâlpilor cu faruri pare să nu prezinte interes în această perioadă destul de delicată (n.r. – criza economică mondială).

Recent, la finalul unei întâlniri cu presa a oficialilor concernului anglo-franco-indian a fost luată în discuţie şi marea durere a fotbalului gălăţean, dar mai mult s-au împărţit zâmbete, ridicări politicoase din umeri şi glume care să detensioneze atmosfera.

Christian Dessiaume, consilier al managerului Combinatului, susţine că, din câte a văzut până acum, meciurile Oţelului se desfăşoară la lumina zilei.

„Şi asta nu este tot, pentru că majoritatea partidelor s-a disputat vinerea, atunci când oamenii lucrează şi nu pot merge să vadă partidele de fotbal”, a adăugat oficialul francez.

Ce a fost mai întâi: farul sau lumina zilei?

Abordarea este greşită, ceea ce denotă lipsă de cunoştinţe în domeniu. Ca să nu mai joci la lumina zilei, îţi trebuie instalaţie de iluminare pe stadion, altfel se întrerupe partida în minutul 2.

Vizavi de concluzia că meciurile formaţiei antrenate de Dorinel Munteanu se desfăşoară preponderent vinerea, atunci când microbiştii se află la serviciu, tot lipsa nocturnei este de vină.

Dotarea corespunzătoare a arenei din Ţiglina III ar atrage programări flexibile, iar până la ora 18.00, de pildă, cei mai mulţi dintre amatorii de fotbal ar încheia ziua de lucru.

Un alt reprezentant al companiei, Thiery LeGall, CEO al ArcelorMittal Galaţi, a pus punct discuţiei afirmând că nu cunoaşte foarte bine acest subiect şi că preferă să nu facă vreun comentariu nelalocul lui. Aşadar, beznă!

Explicaţie foto: Stâlpii de pe „Siderurgistul” luminează la jumătatea unei instalaţii performante, de nivelul Ligii I

Citit 1717 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.