Ce baftă pe Oţelul: 3-2 cu Astra

Ce baftă pe Oţelul: 3-2 cu Astra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ca şi condamnată să rămână pe loc retrogradabil, echipa lui Dorinel s-a şters de praf în ultimele clipe ale jocului de ieri şi a câştigat în extremis * În loc de 3-2, putea fi, însă, cu douăzeci de secunde mai devreme, 2-3… *

OŢELUL – ASTRA PLOIEŞTI 3-2 (1-0)

Meci disputat marţi în etapa a 15-a a Ligii I de fotbal;

Stadionul „Oţelul” – 3.000 spectatori;

Au marcat: Ibeh 19’, Pena 79’, Iorga 90’ / Ganea 75’, Takayuki 83’;

Cartonaşe galbene: Viglianti 12’, Giurgiu 58’, Iorga 67’, Râpă 75’ / Ganea 29’, Crăciun 56’, Miranda 62’, Oprsal 93’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Baotici – Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Viglianti (71’ Mojsov), Giurgiu – Iorga, Ibeh, Pătraş (64’ Ilie) – Axente (77’ Pena). Antrenor: Dorinel Munteanu.

ASTRA: Miron – Mihalache, Rohat, Oprsal, Crăciun – Paulinho, Gheorghe, Takayuki, Ganea – Păun (76’ Djokici), Miranda. Antrenor: Nicolo Napoli.

Au arbitrat: Augustus Constantin (Rm. Vâlcea) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Sebastian Stoianof (Constanţa); rezervă – Ciprian Amarandei (Vaslui).

Stadionul, alegerea perfectă

Decât mici, artificii şi vin fiert la pahare de unică folosinţă, vreo trei mii de gălăţeni au pariat ieri că fac alegerea vieţii mergând pe stadion. Zilele Galaţiului şi ale României mai puteau aştepta sau, mai mult decât atât, puteau fi stropite cu o victorie a Oţelului.

Şi au făcut bine, partida cu Astra Ploieşti fiind o combinaţie nemaipomenită de talent, pe ici-acolo, şi naivitate - cu carul. Goluri ca la balamuc, ultimele patru în ultimele minute (exact atunci când li se termină seminţele microbiştilor) şi un portărel care confirmă de la un meci la altul că ar avea mai multe şanse de progres ca lăcătuş-mecanic sau dulgher. Deşi, acolo dacă nu ştii meserie, te trezeşti cu uşa sau cu dulapul în cap!  

Iarăşi Ibeh…

„Oţelarii” au dat-o primii, dar pe fondul unui joc aglomerat mai mult la centrul terenului. Iorga a centrat de pe dreapta, Ibeh a ratat voleul pe care plătitorii de bilete deja îl vedeau odihnindu-se în plasa prahovenilor, dar i-a ieşit ceva şi mai greu.

Stop perfect la firul ierbii şi, în ciuda adversarului care deja îl căuta de acnee, a pişcat obiectul de piele pe sub Miron (19’)! Filmul acesta mai fusese rulat pe arena din Ţiglina III: formaţia lui Dorinel Munteanu nu şi-a creat la timp avantajul decisiv şi a devenit vulnerabilă.

Gloanţele şi obuzele elevilor lui Nicolo Napoli treceau cu încăpăţânare pe lângă buturile lui Baotici, dar soarta şi-a luat-o în cap în ultimul sfert de oră.

Baotici, un necăjit cu mănuşi

Bosniacul cu mănuşi al Oţelului a luat gol de la 30 de metri, el plonjând cu agilitatea unei macarale la un şut parabil (75’). Intrat de două minute pe teren, Pena a readus oxigenul în tribune împingând în plasă, de la doi metri, o minge pasată de Giurgiu (79’).

Aerieni (asta n-are nicio legătură cu jocul la cap!) în continuare, dunărenii au fost compostaţi şi de asiaticul Takayuki: şut sub „transversală”, de la 4 metri, după un corner (83’). Deja ne gândeam la meciul cu FC Timişoara, când bănăţenii au marcat exact în minutele 83 şi 90, pentru un electrizant 3-3.

Şi era ultimul minut, iar Astra a plecat pe un contraatac supranumeric. Paulinho ratează pasa decisivă, nimerind călcâiul lui Miranda, iar Oţelul, pe o nouă contră, declanşează sărbătoarea: Iorga, găsit la 16 metri, driblează portarul pentru un nesperat, dar exuberant, 3-2.

Foto 1: Laurenţiu Iorga (dreapta), felicitat pentru golul de trei puncte reuşit la terminarea meciului

Citit 1233 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.