Oţelul, la „Vila Plăpumioara”

Oţelul, la „Vila Plăpumioara”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ţinuţi departe de casă de cantonamente şi de un sezon istovitor, fotbaliştii lui Dorinel Munteanu nu au chef de fiţe pe acest final de an * Roş-alb-albaştrii preferă să rămână acasă, cu familia şi prietenii – la „Vila Plăpumioara”, cum se spune în popor *

Valea Prahovei, în cel mai bun caz

Bucuroşi că sunt din nou liberi pentru câteva săptămâni, „oţelarii” s-au aciuat fiecare pe la casele lor şi este puţin probabil ca vreunul dintre ei să-şi părăsească localitatea natală de Crăciun sau de Revelion.

„Am stat şase luni prin cantonamente, antrenamente şi meciuri. Acum nu mai am chef să plec pe nu ştiu unde. Petrec acasă, cu familia şi nişte prieteni” – asta-i placa preferată a elevilor lui Dorinel Munteanu şi doar nefamiliştii mai au unele gânduri de ducă.

Dacă totuşi o vor face, pe Valea Prahovei ar putea fi găsiţi, plecările în străinătate fiind categoric excluse. Venirea lui Munti la Oţelul a redus mult zilele libere, aşa că roş-alb-albaştrii din afara Galaţiului îşi vor diviniza strada copilăriei până pe 7 ianuarie, când se termină repausul de iarnă.    

Para, invitat de Jula la Cluj

Căpitanul Gabriel Paraschiv va petrece la Moreni, acolo unde şi-a ridicat o casă pe placul său şi spune că ar putea ajunge de Crăciun la Cluj Napoca, la invitaţia fostului său coleg de la Oţelul, Emil Jula de la Energie Cottbus (liga a doua germană).

„Nu ştiu dacă voi merge la Julanu’, că nici cu drumurile şi cu vremea nu poţi fi sigur, însă voi încerca. Oricum, ca acasă nicăieri nu-i mai bine”, consideră Para, iar Sergiu Costin, celălalt veteran al echipei, îl completează: „Abia aşteptam să revin la ai mei, la Bistriţa, şi nici că nu voi mai ieşi de aici până după Anul Nou!”

Nici Adrian Sălăgeanu nu-şi va părăsi obârşia, mai ales că locuieşte tocmai la Satu Mare şi numai drumul de acasă până la Galaţi îi va mânca o parte din concediu: „M-a luat naşu’ cu maşina de la stadion şi a zis că, până după Sărbători, nu-mi mai dă drumul.”

„Apropiaţii m-au mai văzut doar la TV”

La fel de departe de sediul echipei pe care o reprezintă se află şi Liviu Antal, sălăjeanul din Şimleu Silvaniei, iar Gabi Giurgiu admite că ducea dorul Cluj Napocăi.

„Voi petrece cu familia şi apropiaţii. M-au văzut doar la televizor în ultimele luni”, afirmă cu umor cel mai echilibrat mijlocaş al Oţelului în turul campionatului recent încheiat.

În schimb, Mircea Axente - gălăţean de origine - nu poate uita Timişoara în care a locuit în ultimii patru ani şi se află pe Bega imediat după intrarea în vacanţă.

„N-am stabilit unde plec de Crăciun şi Revelion. Poate rămân cu amicii aici, în Timişoara, unde am casă”, cuvântează vârful care i-a marcat lui Dinamo un gol cu ficatul.

Dintre toţi străinii clubului dunărean, cel mai câştigat pare să fie argentinianul Alejandro Viglianti, care va reveni bronzat (la el acasă sunt peste 30 de grade Celsius). Oare cum s-o zice în spaniola lui „Vila Plăpumioara”?

Explicaţie foto: Liviu Antal, unul dintre „oţelarii” care vor sta acasă de Sărbători

Citit 1153 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.