Răii campionatului

Răii campionatului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A plouat cu cartonaşe în vestiarul formaţiei antrenate de Dorinel Munteanu * Gălăţenii sunt consideraţi durii turului de sezon - cu 58 de „galbene” şi patru „roşii” *

Topul cartonaşelor la Oţelul

5 „galbene” – Liviu Antal;

4 „galbene” – Cornel Râpă, Gabriel Paraschiv, Cristian Sârghi, Gabriel Giurgiu, Stoian Kolev, Ionuţ Neagu;

3 „galbene” – Jivko Jelev, Gjorgji Mojsov, Adrian Sălăgeanu, Silviu Ilie, Alejandro Viglianti;

2 „galbene” – Zdenko Baotici, Gabriel Siminic, Mircea Axente, Marius Pena;

1 „galben” – Sergiu Costin, John Ibeh, Laurenţiu Iorga, Milan Perendija, Marian Cârjă, Njegos Golocevac;

4 „roşii” – Costin, Kolev, Iorga, Viglianti.

„Nu este normal”

Nu-i o tradiţie ca Oţelul să-i oblige pe arbitri să umble des la buzunarul cu avertismente, ba chiar au existat ediţii când roş-alb-albaştrii figurau printre „domnişoarele” campionatului.

Să nu uităm că, în iulie 2008, gruparea dunăreană intra în posesia Trofeului Fair-play, o distincţie care în ţările occidentale este văzută foarte bine.

Totul s-a schimbat, însă, în vară, deşi antrenorul Dorinel Munteanu le cerea explicit jucătorilor să evite discuţiile în contradictoriu cu oficialii partidelor şi cu adversarii.

„Nu este normal să avem atâtea cartonaşe şi voi discuta cu băieţii după ce vom încheia vacanţa de iarnă, pentru că am nevoie de ei la cât mai multe meciuri, ori avertismentele atrag suspendări”, a comentat tehnicianul „oţelarilor”.

Urziceni, echipa cea mai cuminte

O „recoltă” la fel de impresionantă este greu de găsit în Liga I. Pandurii Tg. Jiu a strâns 53 de „galbene” şi trei „roşii”, Gaz Metan Mediaş are 51+3, iar CFR Cluj 48+6. Noţiunea de sportivitate n-a dispărut din competiţia patronată de LPF şi există destule exemple.

Unirea Urziceni a primit doar 29 de avertismente şi două eliminări, FC Vaslui s-a întâlnit cu 39 de cartonaşe deschise la culoare şi un singur jucător trimis mai repede la vestiare, iar Steaua Bucureşti e în topul prieteniei cu coeficientul 34+3.

Fiecare eliminare de jucător este analizată de Comisia de Disciplină şi se pot acorda suspendări de o etapă până la maxim şase, în timp ce avertismentele atrag prin cumul câte o rundă de pauză: la patru, şapte, nouă, iar de la al zecelea se stă pentru fiecare „galben”.   

Cârjă, două meciuri, un avertisment

Interesant este faptul că până şi cel mai puţin folosit jucător al Oţelului, fundaşul dreapta Marian Cârjă (două meciuri, în total 91 de minute), are deja un avertisment, iar mijlocaşul Njegos Golocevac, şi el prezent în doar trei partide (158 de minute), a atras, parcă din zbor, mânia unui arbitru.

Doar trei sportivi din cei 25 folosiţi de Dorinel Munteanu, în cele 17 partide ale primei părţi a sezonului, n-au fost luaţi în colimator de „cavalerii fluierului”.

Basarabeanul Arthur Pătraş, trimis de nouă ori pe teren, a scăpat de cartonaşe, la fel ca românul Marius Matei şi camerunezul Christian N’Kongue. Primul a bifat şase partide, iar celălalt doar trei.

Explicaţie foto: Ionuţ Neagu (stânga) primeşte cartonaş galben sub privirile căpitanului Gabriel Paraschiv. Şi, Doamne, mijlocaşul care locuieşte la Smârdan n-ar omorî nici măcar o muscă

Citit 886 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.