Ionel Codoban - impresarul „oţelarilor”

Ionel Codoban - impresarul „oţelarilor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ionel Codoban este un soi de dealer autorizat al jucătorilor care se transferă la Oţelul * Cei mai cunoscuţi fotbalişti aduşi la Galaţi prin intermediul acestui agent de jucători sunt Jula, Szekely, Giurgiu, Vâtcă, Daniel Stan, Sălăgeanu şi Ibeh *

Alde Becali, Neţoiu, Codoban…

Nu este la fel de celebru precum fraţii Ioan şi Victor Becali, n-a jucat fotbal ca Gică Popescu şi nici nu se poate lăuda cu decolteul Anei-Maria Prodan.

Şi el este însă un impresar de fotbalişti foarte activ, relaţia de prietenie cu Marius Stan, directorul general al Oţelului, materializându-se prin trenul de jucători descărcat în gara Galaţiului. Se numeşte Ionel Codoban, este bihorean şi puţine sunt partidele formaţiei dunărene la care el să nu asiste.

Dacă în epoca lui Mihai Stoica cei mai mulţi „oţelari” aveau contracte de impresariat cu fraţii Becali, iar în mandatul lui Nicolai Boghici se făceau transferuri pe filiera Gigi Neţoiu, din toamna lui 2005 - când a revenit Marius Stan - principalul agent de jucători se cheamă Codoban. 

De la Cosmin Vâtcă…

Primele achiziţii de la cumpăna anilor 2005-2006 - atunci când clubul gălăţean de Liga I căuta cu disperare salvarea de la retrogradare - au venit cu sprijinul impresarului ardelean.

Portarul Cosmin Vâtcă, mijlocaşul Ramses Gado şi atacantul Daniel Stan, jucători care aveau să facă furori la Oţelul, au trecut de la FC Bihor în curtea roş-alb-albaştrilor, iar doi dintre ei au fost vânduţi pe bani buni mai departe.

Şaptesprezece purtători de ghete, jambiere şi tricouri reprezentaţi de Ionel Codoban au fost legitimaţi de gruparea condusă de Marius Stan în ultimii patru ani, unii dintre ei – iluştri anonimi în momentul transferului – devenind vedete incontestabile.   

… la Laurenţiu Buş

În afara celor trei deja enumeraţi, au mai venit la Oţelul Emil Jula, Janos Szekely, Gabriel Giurgiu, Adrian Sălăgeanu şi John Ibeh, toţi jucători foarte cunoscuţi acum, primii trei fiind vânduţi între timp - la Energie Cottbus, Steaua Bucureşti şi Rubin Kazan (n.r. –  Giurgiu a revenit la Galaţi). Robert Elek, Florin Lazăr, Adrian Neagoie şi Liviu Antal sunt alte „piese” înregimentate prin intermediul orădeanului care impresariază şi alţi jucători din Liga I.

Nu numai Transilvania s-a mutat la malul Dunării de pe urma colaborării lui Marius Stan cu Ionel Codoban, ci şi indivizi din fosta Iugoslavie, precum Stevo Nikolici, Zdenko Baotici, Milan Perendija, Njegos Golocevac şi Gjorgji Mojsov.

Şi asta nu e totul: atacantul Laurenţiu Buş, care ar urma să o lase în această iarnă pe Arieşul Turda pentru Oţelul, este reprezentat tot de impresarul „oţelarilor”!

Explicaţie foto: Ionel Codoban (primul din stânga) a fost prezent la pomana porcului sărbătorită de Oţelul, după victoria din ultima etapă a turului, 1-0 cu Universitatea Craiova

Citit 3407 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.