Dorinel Munteanu - tot cu un atacant în retur

Dorinel Munteanu - tot cu un atacant în retur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antrenorul echipei gălăţene de fotbal deplasate în Turcia păstrează modulul din toamnă şi va juca la primăvară tot cu un vârf central * Variantele sunt Pena, Axente, Nikolici şi, de ce nu, Paraschiv * „Nimeni nu este titular, toată lumea va beneficia de şansa de a juca”, susţine Munteanu *

„Cer mai mult de la voi”

Sistemul folosit în toamnă (patru fundaşi, doi mijlocaşi centrali, două extreme avansate şi un mijlocaş ofensiv în spatele singurului atacant central) rămâne în picioare şi pentru retur, antrenorul Oţelului arătând în primul amical al anului 2010 că, indiferent de numele aflate pe gazon, modulul nu trebuie schimbat.

„Deja ne cunoaştem de mai bine de şase luni de zile, acum cer tot mai mult de la voi. Mereu trebuie să fiţi concentraţi la joc, nimic nu este imposibil”, le-a explicat Dorinel Munteanu jucătorilor înaintea unui antrenament desfăşurat la malul Mării Mediterane.

„Nu există titulari, toată lumea va beneficia de aceleaşi şanse de a juca”, a continuat tehnicianul, încercând să le explice roş-alb-albaştrilor că va prima forma de moment şi nu numele sportivului. 

„Nu mai am nevoie de alţi jucători”

„Nu este adevărat că am puţini atacanţi. Am cel puţin trei variante pentru acest post şi pot spune că am dubluri pe toate poziţiile. Nu-mi mai trebuie decât muncă şi puţină şansă”, a parat Munti când l-am întrebat cum îşi caracterizează departamentul ofensiv.

De altfel, cel mai bun răspuns l-a oferit în partida cu Ciavdar Etropole (scor 2-1) în care a jucat cu un singur vârf (Axente în prima repriză, Nikolici după pauză), o soluţie, poate principală, fiind Pena, însă nici Paraschiv nu este străin de rolul atacantului central.

Sistemul 4-2-3-1 care, după spusele fostului internaţional, ar trebui să dea mai multe roade în primăvară, le este explicat în detaliu „oţelarilor”, fiecare jucător fiind obligat să-şi cunoască şi-n somn traseele. 

Astăzi - al doilea „amical”

Din „amicalul” cu modeştii bulgari de ligă secundă, Munteanu este de părere că a avut ce culege. „Fiind primul joc după perioada petrecută la munte, nici nu mă aşteptam să arătăm un nivel foarte ridicat. Jocul nostru n-a fost satisfăcător, dar mă bucur de prestaţiile unora dintre băieţi.

„Adversarul a fost modest, dar asta mi-am şi dorit la primul meci, iar juniorii (n.r. – Avram, Abraham, Sipovici, Stoica şi Negoescu) au fost în nota echipei”, a comentat Neamţul, care astăzi, în cea de-a doua partidă de verificare din Turcia (n.r. – adversarul urma să fie aflat abia ieri-seară), îi va trimite pe gazon şi pe „greii” vestiarului: Paraschiv, Costin, Giurgiu, Pena, Sălăgeanu, Ibeh. 

Explicaţie foto: Stevo Nikolici (stânga, în duel cu Samoel Cojoc) este una dintre cele trei variante ale lui Dorinel pentru postul de atacant central

(corespondenţă din Antalya)

Citit 976 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.