Oţelul îl poate uita pe Jelev

Oţelul îl poate uita pe Jelev
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fundaşul central Perendija, transferat în vară, se dovedeşte important abia acum, când bulgarul Jelev nu se mai află în compartimentul defensiv al roş-alb-albaştrilor * Grahovac, noul goalkeeper al dunărenilor, este peste Baotici, iar fostul stelist Ochiroşii încă nu joacă la parametrii normali după inactivitatea de la echipa din Ghencea şi după ce în anii trecuţi a suferit o operaţie la genunchi *

OŢELUL – JAGIELLONIA BIALYSTOK 2-1 (1-0)

Meci amical de fotbal disputat marţi seară în Antalya;

Au marcat: Gogol (autogol) 36’, Axente 69’ / Pawlowski 90’;

OŢELUL: Grahovac (46’ Baotici) – Râpă (46’ Cârjă), Sârghi (46’ Costin), Perendija (70’ Sipovici), Sălăgeanu (46’ Siminic) – Neagu (60’ Cojoc), Giurgiu (60’ Golocevac) – Iorga (46’ Antal), Paraschiv (46’ Ibeh), Ochiroşii (46’ Nikolici) – Pena (46’ Axente).

Adversar superior

Testul cu polonezii de la Jagiellonia Bialystok a fost cu câteva clase peste ce jucaseră până atunci „oţelarii” în stagiul din Antalya.

Adversarul, mai solid, cu noţiuni tactice mai clare decât alde Ciavdar şi Winterthur, a gâdilat orgoliul băieţilor lui Dorinel Munteanu care abia aşteptau un obstacol de primă ligă şi dintr-un campionat mai apropiat de Occident, decât kazahi sau ucraineni a căror grijă este mai întâi oprirea gleznei adversarului, şi nu mingea.

De data asta nici n-a mai plouat, iar vântul a fost rezonabil, deci se putea juca fotbal, iar Oţelul a avut, marţi seară, unele perioade destul de consistente. A condus cu 2-0, a avut penalti neacordat, dar s-a „tăiat” pe final, când Baotici a încasat copilăreşte golul de 2-1.

Ilie sau Ochiroşii?

Antrenorul echipei dunărene a mizat pe două formule distincte, însă cea din prima repriză seamănă foarte mult cu ce va trimite pe teren în primul joc oficial al anului 2010 - cel cu Internaţional Curtea de Argeş.

Paraschiv nu va juca atunci, fiind suspendat, iar locul său va fi luat, cel mai probabil, de nigerianul Ibeh. Modificări ar mai putea apărea şi pe cele două flancuri ale compartimentului ofensiv, concurenţa dintre Iorga şi Antal, pe dreapta, Ochiroşii şi Ilie, pe stânga, urmând să decidă până în ultima zi câştigătorii posturilor de titulari.

Silviu Ilie, abia revenit în Turcia după ce şi-a înmormântat tatăl, n-a jucat cu Jagiellonia, dar în acest moment pare mai bine pregătit decât ex-stelistul Ochiroşii (să nu uităm că în ultimii ani a trecut peste o operaţie la genunchi), în timp ce lui Nikolici - folosit în stânga - îi convine mai degrabă în centrul ofensivei. Acolo sunt însă Pena şi Axente, două vârfuri superioare bosniacului.    

Milan - bun şi pe sus, şi pe jos

Despărţirea de Jivko Jelev, una dintre marile pierderi ale formaţiei roş-alb-albastre, pare să nu se simtă în defensiva Oţelului. Sârbul Milan Perendija, transferat vara trecută, abia acum pare un câştig cert.

Ex-iugoslavul, care în ultima partidă din toamnă, acel 1-0 cu Universitatea Craiova, a fost de netrecut, este un neaşteptat element de siguranţă. Nicio minge care ajunge în careu nu ratează intervenţia creţuliului de 1.90 metri, adus de la Rabotnicki Skopje.

Mai mult decât atât, Milan, cum este strigat de colegi şi antrenori, vine şi la finalizare, intersectându-se de multe ori cu balonul. O remarcă şi despre portarul Grahovac, noutatea absolută dintre buturi: e mult peste Baotici! (corespondenţă din Antalya)

Explicaţie foto: Răzvan Ochiroşii (în foarfecă) se luptă la titularizare cu Silviu Ilie şi Stevo Nikolici, pe flancul stâng al atacului

Citit 1245 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.