Invictus de Galaţi!

Invictus de Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De trei luni de zile, echipa lui Dorinel Munteanu este de neînvins, iar linia de clasament a Oţelului, anemică în noiembrie 2009, a crescut la nivelul primei părţi a ierarhiei Ligii I * Ultima ispravă, 1-0 pe terenul Ceahlăului Piatra Neamţ * Începe însă o serie nebună, cu CFR, Steaua, Urziceni şi Dinamo! *

Ultimele cinci jocuri ale roş-alb-albaştrilor în Liga I

·    Oţelul – Astra Ploieşti 3-2 (etapa a 15-a)

·    FC Vaslui – Oţelul 1-1 (etapa a 16-a)

·    Oţelul – „U” Craiova 1-0 (etapa a 17-a)

·    Oţelul – Internaţional Curtea de Argeş 1-0 (etapa a 18-a)

·    Ceahlăul Piatra Neamţ – Oţelul 0-1 (etapa a 19-a)

Norii negri din toamnă

20 noiembrie 2009. Era ziua în care spectrul retrogradării apăsa tot mai mult tabăra gălăţeană antrenată de Dorinel Munteanu.

„Oţelarii” pierdeau la Alba Iulia, 1-3 cu nou-promovata Unirea, şi doar golaverajul îi scăpa de prima poziţie retrogradabilă.

Tehnicianului formaţiei locale încă i se mai scanda demisia, bulgarii Jelev şi Kolev - atunci indispensabili sistemului defensiv al roş-alb-albaştilor - nu se mai prezentaseră la antrenamente din cauza neplăţii la timp a salariilor, iar lefurile erau tot mai greu de achitat.

Marius Stan, directorul general al Oţelului, admite: „A fost o perioadă în care falimentul ne-a trecut pe la ureche!” Nici colapsul fotbalistic nu era prea departe, spectatorii de pe arena din Ţiglina III fiind tot mai puţini.       

Minutul 92 al meciului cu Astra…

Şi a urmat partida din runda a XV-a - poate cea mai importantă din întregul sezon 2009-2010. Atunci s-a produs declicul unei serii pe care n-o mai visa nimeni.

Astra Ploieşti egala la Galaţi, scor 2-2, şi în minutul 92 pleca pe un contraatac care, în mod normal, trebuia să-i aducă victoria, însă soarta a făcut ca o greşeală copilărească să ducă mingea la cealaltă poartă.

Iorga înscria pentru un 3-2 izbăvitor, urmat de un egal la Vaslui şi încă un succes pe teren propriu cu Universitatea Craiova.

Situaţia financiară a grupării dunărene s-a reglat, iar primele două jocuri din 2010 s-au soldat cu şase puncte, distanţa dintre locul ocupat de gălăţeni (treapta a noua a ierarhiei Ligii I) şi prima poziţie care duce în Liga a II-a crescând la unsprezece lungimi!   

„Trei puncte de aur”

Partida de vineri, de la Piatra Neamţ a confirmat forma bună a Oţelului, în ciuda fazei din minutul 65, când arbitrul Paul Unimătan ar fi putut dicta lovitură de la 11 metri pentru Ceahlăul.

„În loc să facem 3-0, le-am dat ocazia nemţenilor de a comenta. Asta este, am avut şi partide în care am acuzat prestaţia arbitrilor. Realitatea este că victoria este absolut meritată şi că sunt trei puncte de aur”, a mai spus Marius Stan, echipa sa pregătindu-se acum în linişte de o serie dură: cu CFR Cluj, Steaua Bucureşti, Unirea Urziceni şi Dinamo Bucureşti.

Invictus de Galaţi, cum i se poate spune acum trupei lui Dorinel Munteanu, este la doar cinci puncte de cupele europene, obiectivul anului, şi numai după aceste jocuri va şti dacă i se potriveşte pălăria sau dacă înoată în ea.  

Explicaţie foto: Cu golul de vineri seară, Gabriel Giurgiu (primul din stânga) a ajuns la cota 4 în actualul campionat al Ligii I

Foto: Dan Duţă (Prosport)

Citit 1891 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.