Când ar trebui să înceapă competițiile echipele gălățene

Când ar trebui să înceapă competițiile echipele gălățene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Federațiile de specialitate au întocmit un calendar competițional, însă nu se știe exact, în momentul de față, dacă aceste date vor putea fi respectate,

Pandemia de coronavirus are efecte asuprea sportului, iar majoritatea competițiilor ar putea fi amânate ori disputate în condiții speciale. Totuși, unele dintre forurile de specialitate au stabilit, cel puțin la nivel teoretic, datele de început ale noilor sezoane, în vreme ce la alte discipline sportive domină incertitudinea. 

Volei și baschet, din octombrie

Două dintre sporturile de sală foarte populare în Galați, în care orașul nostru a avut o bună reprezentare în ultimul deceniu, și-au stabilit datele de reluare a campionatelor în luna octombrie. Mai precis, la volei, atât CSU Belor la feminin, cât și CSM Arcada la masculin ar trebui să debuteze în sezonul 2020-2021 pe 17 octombrie. Campionatul feminin aliniază la start 12 echipe, în vreme ce în cel masculin vor participa numai 11 grupări.

Tot în octombrie, dar pe 10, e programată să înceapă și Liga Națională de baschet masculin, acolo unde CSM Galați se află printre cele 15 echipe înscrise. Baschetbaliștii gălățeni vor începe competițiile oficiale ceva mai devreme, pentru că pe 3 octombrie este programată prima fază a "Cupei României".

Oțelul și Sporting Liești ar putea începe mai târziu

Echipele de fotbal Oțelul Galați și Sporting Liești, angrenate în campionatul Ligii a III-a, ar trebui, în mod normal, să înceapă noul sezon pe 29 august, însă există tot mai multe indicii din partea oficialilor Federației Române de Fotbal că startul va fi mutat cu cel puțin o săptămână mai târziu. De altfel, jocurile din "Cupa României", programate pe 11 august, se vor disputa cel mai probabil cu două săptămâni mai târziu. O decizie fermă în acest sens urmează a fi luată săptămâna viitoare. Deși inițial s-a stabilit ca fiecare serie a Ligii a III-a să aibă la start câte 18 echipe, acest lucru nu va fi posibil în Seria I, din care vor face parte Oțelul și Sporting Liești. Motivul îl reprezintă retragerea din campionat a două echipe din această zonă, Universitatea Dunărea de Jos Galați și FC Botoșani II.

Antrenamente în gol la handbal și futsal

În cele mai dificile situații se află echipele CSM Galați (handbal) și United Galați (futsal). Cele două echipe continuă pregătirile cu antrenamente pe grupe, la Sala Sporturilor "Dunărea", în așteptarea unor programări din partea federațiilor. CSM Galați ar trebui să joace turneu de promovare alături de alte cinci echipe, dar nu există nici măcar o dată estimativă în acest sens! De cealaltă parte, United Galați așteaptă confruntarea în dublă manșă cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, pentru stabilirea echipei ce va reprezenta România în Liga Campionilor. Termenul limită este de 21 august, iar dacă până atunci acest duel nu va avea loc, Federația Română de Fotbal va fi nevoită să aleagă alte criterii pentru stabilirea reprezentantei în cea mai importantă competiție europeană. United ar fi îndreptățită să participe pentru că la momentul întreruperii campionatului se afla pe primul loc.

Citit 1458 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2020 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.