Patricia Țig s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros

Patricia Țig s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Jucătoarea gălățeancă de tenis Patricia Ţig s-a calificat în turul al treilea al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a învins-o pe sportiva americană Christina McHale (nr. 81 WTA), cu scorul de 6-4, 6-3.

Ţig (nr. 59 WTA) a ajuns astfel pentru prima oară în turul al treilea al unui turneu de Grand Slam. Gălăţeanca în vârstă de 26 ani a obţinut victoria în faţa lui McHale după o oră şi 36 de minute de joc.

Următoarea sa adversară va fi franţuzoaica Fiona Ferro (nr. 49 WTA), care a învins-o surprinzător pe kazaha Elena Rîbakina (nr. 18 WTA), una dintre favoritele competiţiei, cu 6-3, 4-6, 6-2. Ţig şi Ferro nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul mondial. Meciul lor din turul al treilea al turneului parizian este programat sâmbătă, 3 octombrie, după ora 12.00.

În primul tur al competiţiei din capitala Franţei, Ţig a depăşit-o pe elveţianca Stefanie Voegele (nr. 117 WTA), cu 7-5, 7-5. În urma parcursului de până acum de la Roland Garros, gălăţeanca şi-a asigurat un premiu de 126.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

În competiţia de dublu de la Roland Garros, Patricia Ţig şi Andrea Mitu au învins, în turul întâi, perechea Madison Brengle/ Iana Sizikova (SUA/ Rusia), cu scorul de 7-6 (8), 6-4. În runda a doua, româncele vor întâlni, vineri, de la ora 13.30, cuplul Varvara Graceva/ Jasmine Paolini (Rusia/ Italia), în faţa căruia pornesc favorite.

Patricia Ţig este legitimată la CS Arcada Galaţi, iar Andreea Mitu (29 de ani, nr. 511 WTA) a evoluat la începutul carierei, timp de trei ani, sub culorile grupării CSM Dunărea Galaţi.

De remarcat faptul că Andreea Mitu a învins-o, în 2016, în cadrul unui turneu ITF disputat în Franţa, pe Fiona Ferro, adversara de sâmbătă a Patriciei Ţig în turneul de simplu.
Citit 1232 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2020 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.