Înfrângere caustică a Oţelului: 0-3 sub Tâmpa

Înfrângere caustică a Oţelului: 0-3 sub Tâmpa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Startul excelent de 2010 al „oţelarilor” a pâlpâit o perioadă şi s-a stins la Braşov: gol încă din minutul 2 şi iarăşi o jumătate de oră cu un om în minus * Şansele de a mai prinde vreo competiţie continentală sunt aproape nule, iar principala grijă redevine salvarea de la retrogradare *

FC BRAŞOV – OŢELUL GALAŢI 3-0 (2-0)

Meci de fotbal disputat marţi seară, în etapa a XXVI-a a Ligii I;

Stadionul „Tineretului” – 500 spectatori;

Au marcat: Abrudan 2’, Sburlea 19’, Roman 81’;

Cartonaşe galbene: Roman 26’, Rui Duarte 38’, Ilyeş 77’ / Perendija 13’, 63’, Ilie 17’, Costin 59’, Cojoc 79’, Ochiroşii 84’;

Cartonaş roşu: Perendija 63’;

Echipele utilizate:

BRAŞOV: Coman – Rui Duarte, Abrudan, Oros, Ionescu – Roman, Grigore (86’ Măldărăşanu), Ilyeş (79’ Cristescu), Munteanu – Sburlea, Zaharia (74’ Hadnagy). Antrenor: Viorel Moldovan.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Ilie (46’ Sălăgeanu) – Neagu, Giurgiu (64’ Viglianti) – Antal, Paraschiv (69’ Cojoc), Ochiroşii – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan (Arad) – Micloş Nagy (Cluj Napoca), Ioan Onicaş (Zalău); rezervă – Teodora Albon (Cluj Napoca).

1-0, scor iniţial

Nici nu coborâseră bine din autocar băieţii lui Dorinel, că braşovenii se şi escaladau unul pe altul de bucurie.

O minge propulsată în careu, direct din lovitură liberă, l-a găsit pe sârbul Perendija după perdeaua autobuzului la care am făcut referire: altfel nu se explică de ce nu l-a văzut pe Abrudan făcând alpinism utilitar în marginea careului de 6 metri.

Braşoveanul a deviat mingea cu capul şi s-a făcut 1-0, toate calculele antrenorului „oţelar” schimbându-se înainte de a fi puse în practică (min. 2). Golul de 2-0 n-a fost nici el mai răbdător.

A picat în minutul 19, după o centrare din dreapta care l-a surprins pe Zaharia buzunărindu-l pe acelaşi Perendija la câţiva paşi de buturile lui Grahovac.

Balonul a ricoşat din atacantul braşovean şi Sburlea i-a făcut vânt în poartă!

Tinereţe copleşită de bătrâneţe

Nu era nici prima şi nici ultima dată când Oţelul trebuia să încerce revenirea de la 0-2, dar maturitatea grupării de la munte, care venea după o serie întreagă de insuccese, a decis în faţa tinereţii fără busolă a formaţiei roş-alb-albastre.

Coman - 31 de ani, Ionescu - 32, Rui Duarte - 30, Ilyeş - 36, Cătălin Munteanu - 31, Zaharia - 32.

Dincoace, doar Paraschiv şi Costin au 32 de ani, în rest au alergat în zadar după egalare alde Râpă, Neagu, Ilie, Antal, Ochiroşii şi Cojoc, adică palierul 19-22 de ani care nu poate garanta nici măcar o victorie pe teren propriu cu ultima clasată.

Colac peste pupăză, tabăra dunăreană a rămas şi în zece oameni, ca-n jocul cu Pandurii, ex-iugoslavul Perendija rânjind a pagubă după două cartonaşe galbene luate prosteşte (63’).   

Bară (de sus) la 2-0…

Ocaziile de gol ale echipei care încă mai visa la cupele europene graţie startului foarte bun de retur şi-au făcut loc cu greu prin ploaia mocănească de la Braşov, cea mai importantă purtând semnătura lui Sălăgeanu: trasor direct în transversală (73’)!

Tot fundaşul stânga al Oţelului - intrat după pauză pe gazon - a patinat, ca la Olimpiada de Iarnă recent încheiată, pe lângă Roman înainte de înscrierea ultimului gol, internaţionalul formaţiei ardelene şutând cu sete din 8 metri (81’).

După 0-3 în fieful echipei lui Viorel Moldovan, trupa Galaţiului are nordul cupelor europene tot mai departe, în timp ce sudul retrogradării suflă apăsat. Europa League? Braşoave!

Explicaţie foto: Oţelul rămâne pe un loc călduţ după eşecul de la Braşov, dar îi trebuie neapărat trei puncte în partida de sâmbătă, cu Bistriţa

Citit 770 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.