Echipa de hochei CSM Galați a fost absolvită de vină, după ce a folosit jucători infectaţi cu COVID-19

Echipa de hochei CSM Galați a fost absolvită de vină, după ce a folosit jucători infectaţi cu COVID-19
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gruparea gălățeană a prezentat dovezi prin care a reușit să scape de orice sancțiune s-ar fi putut aplica în situația în care ar fi introdus pe teren cu bună știință jucători testați pozitiv.

La meciul din campionatul de hochei pe gheață dintre CSM Galați și Steaua București s-a ajuns la o situație extremă, în care mai mulți jucători testați pozitiv au participat la meci, fără ca acest lucru să fi fost cunoscut dinainte.

Federația Română de Hochei pe Gheață a absolvit de vină gruparea gălățeană, din motive obiective, întrucât la joc nu a asistat nicio delegație de observatori. Cum nici echipa Steaua nu avea rezultatele testelor, cele două echipe au stabilit, de comun acord, că pot juca, conform spuselor din partea unor oficiali. Motivul era că Steaua oricum nu deplasase jucătorii ce fuseseră testați pozitiv anterior, iar cei de la CSM Galați aveau alte șase teste efectuate în ultimele săptămâni, toate favorabile.

Rezultatele testelor pentru depistarea coronavirus în tabăra gălățenilor au întârziat să apară din cauza unor defecțiuni tehnice din partea instituției care le-a realizat. Testele au fost efectuate cu o zi înainte de disputarea partidei. Mai mult, clubul gălățean se apără prin faptul că, după momentul în care au primit testele, n-au mai intrat pe teren jucătorii respectivi, mai exact în repriza a treia. Un alt argument a fost acela că niciunul dintre jucători nu prezenta vreo formă de simptom de infectare cu coronavirus.

Caz ciudat la un jucător care n-a crezut în rezultat

Rezultatele au fost primite de jucători pe aplicația de telefon mobil Whatsapp chiar în timpul partidei, iar unul dintre aceștia a fost sceptic în privința veridicității rezultatelor, astfel că a doua zi s-a testat din nou, pe cont propriu. De această dată rezultatul i-a fost negativ, conform unor informații venite din partea clubului gălățean. Există posibilitatea ca acel jucător să se fi aflat în marja de eroare a testelor. Altfel, un lucru îmbucurător pentru toți cei prezenți la eveniment, se pare că nu au apărut noi infectări în rândul acestora, ca urmare a participării la meci.

Vă reamintim faptul că CSM Galați a învins-o pe Steaua București, scor 15-2, la hochei pe gheață, iar ulterior s-a descoperit faptul că 11 jucători din tabăra gălățenilor au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Federația Română de Hochei pe Gheață a decis suspendarea temporară a tuturor partidelor. Singura certitudine referitoare momentan la competițiile oficiale de hochei este aceea a disputării "Cupei României", la Galați, în luna următoare.

Citit 3524 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.