„N-avem ce căuta în Ligă!”

„N-avem ce căuta în Ligă!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducătorul campionilor României la fotbal taie în carne vie când vine vorba despre ultimul meci de Liga I, cel cu Dinamo, şi perspectiva jocurilor de lux din UEFA Champions League

Greu de prins, uşor de exploatat

Pe Marius Stan îl prinzi greu pentru un interviu generos. Deplasări după echipă, Bucureşti pentru Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, Monte Carlo în contextul tragerii la sorţi a grupelor Ligii Campionilor.

În faţa camerei de luat vederi nu spune mai nimic, şi nu poate fi vorba de trac, e prea diplomat când, de fapt, ca orice om de fotbal, trebuie să se coboare şi la nivelul ierbii. Să le zică mai fără perdea, nu neapărat să includă vulgul în discurs.

Necăjit după 1-2 cu Dinamo, poate cel mai slab joc al sezonului pentru roş-alb-albaştri, directorul general al Oţelului a vorbit despre lucrurile care-i macină pe suporterii celei mai neaşteptate participante în Champions League.

„Mai bine nu ne prezentăm la Manchester”

- Domnule Stan, cum aşezaţi eşecul din Ştefan cel Mare în contextul participării în Liga Campionilor?

- Nici nu vreau să mă mai gândesc! Este clar, plutim prea mult după ce am cucerit cele două trofee, iar asta ne costă. Şi plutesc persoane chiar din stafful administrativ. Păi, dacă era să jucăm la aceeaşi oră cu Manchester United (n.r. – e vorba de meciul cu Arsenal, scor 8-2), şi să punem cele două televizoare unul lângă altul, cred că am fi refuzat deplasarea în Anglia. Mai bine pierzi prin neprezentare decât să te faci de ruşine!

- Cum e cu Dinamo? Aţi spus că v-a bătut prin două cornere.

- Cu Dinamo am reuşit doar două faze de fotbal. Atât, inadmisibil de puţin! În schimb, echipa bucureşteană n-a făcut nicio fază de fotbal veritabil. A avut două cornere şi ne-a dat două goluri. Noi, de asemenea, am marcat un gol norocos.

Atât am putut reţine în 90 de minute, jenant de puţin! Avem pretenţii mai mari, am demonstrat că putem fi cei mai buni. Pentru ce au făcut în campionatul trecut, jucătorii noştri au primit laude meritate şi vor fi stimulaţi şi financiar ca atare. Deşteptarea!

„Au apărut ifosele, comentăm pe teren”

- Liga Campionilor sau masa bogaţilor, cum i se mai spune. E accesibilă sau vorbim despre lucruri sfinte?

- Să fie clar! Noi, adică România, nu avem ce căuta la masa bogaţilor, de aceea nici nu va mai merge de anul viitor nicio echipă din ţara noastră direct în grupe. Dacă ne vom prezenta ca la meciul cu Dinamo şi în grupe, vom fi ciuca bătăilor.

Jucătorii noştri trebuie să înţeleagă că nu merge cu jumătăţi de măsură! Nu e posibil să nu mai alergăm ca în sezonul trecut, au apărut ifosele, jucătorii noştri au început să comenteze pe teren. Eu sper că se vor trezi la timp, nu vor avea încotro. 

- Biletele pentru Ligă au stârnit diverse comentarii. Situaţia s-a mai calmat după ce s-a anunţat plaja de tarife. Puteau fi mai ieftine?

- Sincer, am vrut să punem preţuri mai mari, dar reacţia oamenilor ne-a întors un pic. Lumea nu înţelege că nimic nu mai este moca pe această lume şi că nu toţi veneau să vadă Oţelul, că pe noi ne pot urmări şi în campionatul intern.

Vii să vezi ultima finalistă a Ligii Campionilor şi să fiţi convins că stadionul va fi plin cu Manchester! Avem multe solicitări de bilete din străinătate, Bulgaria, Serbia, Turcia, Ungaria. Super-echipa lui Sir Alex Ferguson nu vine în fiecare zi în acest colţ de Europă.

„Nu mai prind Oţelul campioană!”

- Selecţionerul Piţurcă n-a luat pe nimeni de la Oţelul pentru următoarea acţiune a naţionalei. Cum e posibil acest lucru?

- Nu meritam, aceasta este explicaţia! Dacă jucăm la alibi, nu putem să atragem atenţia selecţionerului. A fost la meci secundul lui Piţi - Eugen Neagoe, dar bănuiesc că a fugit repede, că n-a avut pe cine vedea. Jucătorii noştri trebuie să înţeleagă asta.

- Credeţi într-un nou titlu al Oţelului?

- În ciuda faptului că se vor găsi mulţi să ne critice afirmaţia, sunt sigur că în viaţa asta n-o să mai prindem Oţelul campioană. Trebuie să fim conştienţi că am fost beneficiarii unei conjuncturi extreme, iar noi chiar ne-am văzut de joc.

Nu-i blamăm pe jucători că au pierdut la Dinamo, asta însemnând că le anulăm tot ce au făcut până acum. Şi-au demonstrat valoarea anul trecut, dar când intri relaxat pe teren nu poţi să sperii pe nimeni.

Explicaţie  Foto: Marius Stan, şeful unei echipe de Champions League

Citit 3194 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.