Oţelul joacă sârba

Oţelul joacă sârba
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nikolici şi Golocevac vor fi „măritaţi” temporar la formaţii din Liga a II-a, însă piaţa ex-iugoslavă rămâne foarte importantă pentru clubul gălăţean de Liga I * Vin din această zonă doi atacanţi „pentru că foamea de performanţă este mare la acest tip de fotbalişti”, explică Marius Stan, directorul general al Oţelului *

Cine pleacă?

·    Cornel Râpă (fundaş) – monitorizat de cluburi din Italia şi Olanda;

·    Mircea Axente (atacant) – îi expiră împrumutul de la FC Timişoara;

·    Stevo Nikolici (atacant) – va fi împrumutat la altă formaţie;

·    Njegos Golocevac (mijlocaş) – va fi împrumutat la altă formaţie;

·    Gabriel Siminic (fundaş) – îşi caută echipă;

·    Zdenko Baotici (portar) – îşi caută echipă;

Cine vine?

·    Laurenţiu Buş (mijlocaş) – acontat încă din iarnă de la Arieşul Turda;

·    Adrian Hurdubei (atacant) – de la Willy Bacău;

·    Cosmin Gârleanu (mijlocaş) – recuperat după o operaţie la genunchi;

·    Laurenţiu Petean (fundaş) – revine de la Delta Tulcea;

·    Sorin Cucu (fundaş) – revine de la CSM Rm. Sărat;

·    Doi atacanţi ex-iugoslavi – numele lor sunt încă necunoscute.

Vinde de două milioane?

Bani puţini de transferuri, pretenţii mari pentru sezonul următor. Acestea sunt condiţiile în care Oţelul începe să-şi umfle toracele în perspectiva unei calificări în cupele europene în stagiunea 2010-2011.

„Dacă vom vinde de 2 milioane de euro în această vară, vom avea 500.000 numai pentru transferuri, dar nu cred că vom vinde atât de mult”, susţine Marius Stan, şeful clubului dunărean, o sumă atât de importantă fiind greu de obţinut prin comercializarea unui singur jucător.

„Ar trebui să dăm vreo 3-4, or nu ne dorim acest lucru”, adaugă Stan, Cornel Râpă fiind singura marfă „de export” de care oficialul gălăţean s-ar dispensa. Interes există şi pentru Antal, Giurgiu sau Neagu, dar se pare că niciunul dintre ei nu va lăsa malul Dunării în campania curentă de transferuri.

Bao rămâne dacă-şi reduce leafa

Axente se va întoarce la FC Timişoara, iar Siminic şi Baotici au fost anunţaţi să-şi caute echipă. În cazul portarul bosniac există şi varianta rămânerii la Galaţi, dar cu un salariu substanţial redus.

„Ne vom despărţi de cei care n-au jucat, iar Nikolici şi Golocevac vor merge sub formă de împrumut la o echipă la care să joace săptămânal, cel mai probabil în Liga a II-a”, afirmă Marius Stan, care admite că a pus ochii pe doi atacanţi sârbi care să umple golul din compartimentul în care a rămas numai Marius Pena.

„În zona fostei Iugoslavii e foame de performanţă, de aceea încă forăm acolo”, conchide directorul general al roş-alb-albaştrilor care îi va umple vestiarul lui Dorinel şi cu câţiva tineri de perspectivă din propria pepinieră.

Explicaţie foto: Golocevac (prim-plan) şi Axente (în spatele său) sunt doar doi jucători pe care Dorinel nu se va mai baza şi în campionatul următor. Primul va fi împrumutat, iar celălalt se va întoarce la clubul de care aparţine, FC Timişoara

Citit 1572 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.