Ia şi dansează, Oţelule!

Ia şi dansează, Oţelule!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jucătorii Galaţiului se vor prinde într-o horă fără precedent: începând de vineri, 9 septembrie, vor avea câte un meci la trei zile până în prima duminică a lunii viitoare * „Este o onoare pentru noi”, spune antrenorul Dorinel Munteanu

„Am vrut să jucăm la acest nivel”

Câştigarea campionatului de către formaţia antrenată de Dorinel Munteanu îşi va arăta în următoarea lună şi faţa hâdă. Euforia şi mirosul trofeelor transpirate şi „botezate” în şampanie sunt amintiri care nu le vor fi de folos roş-alb-albaştrilor în perioada 9 septembrie – 2 octombrie 2011, cea mai dificilă din întreaga istorie a Oţelului.

Jocuri de campionat destul de grele, primele două superdueluri în UEFA Champions League şi o partidă de Cupa României – acesta este meniul lui Sergiu Costin şi compania în acest început de toamnă. „Ne-am dorit să jucăm la cel mai înalt nivel, trebuie să o facem cât mai bine. Am mare încredere în echipă”, îşi încurajează trupa Marius Stan, directorul general al clubului gălăţean.  

Nitam-nisam vine şi Cupa

Traseul încărcat, de echipă occidentală, va începe vineri, 9 septembrie, cu meciul de pe teren propriu în care oaspeţi vor fi campionii de acum doi ani, CFR Cluj. Apoi, miercurea următoare, pe 14, Neamţul şi elevii săi se vor afla pe „St. Jakob-Park”, la Basel, în etapa inaugurală a ediţiei 2011-2012 a Ligii Campionilor.

Se va juca din trei în trei zile, „oţelarii” urmând să rămână la Sibiu după deplasarea europeană. „Joi, a doua zi după meciul cu FC Basel, echipa va ateriza la Sibiu, pentru jocul de campionat, cu Voinţa, de sâmbătă, 17 octombrie”, mai spune Stan, aflat în Elveţia pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de startul în Ligă al dunărenilor.

Marţi, 20 septembrie, Oţelul va păşi în 16-imile de finală ale „Cupei României”, adversarul urmând să-i fie stabilit în zilele următoare. 

Seria se încheie cu Steaua

Şi nici atunci nu se va elibera programul deoarece pe 23, într-o vineri, la Galaţi va veni CS Mioveni pentru etapa a VIII-a a Ligii I. Ritmul infernal va fi continuat cu încleştarea Oţelul – Benfica Lisabona, de marţi, 27 septembrie, eveniment care va fi găzduit de „Naţional Arena” din Bucureşti (sau de stadionul lui CFR Cluj, cine ştie ce se va mai întâmpla?).

Seria de partide fără întrerupere va cunoaşte un relaş abia după prima duminică din octombrie. În a doua zi a lunii următoare, supercampionii României vor da de Steaua Bucureşti, dar este greu de bănuit arena pe care se va desfăşura şi această bătălie pentru puncte.

„Este o onoare pentru noi să jucăm meciuri din trei în trei zile. Îmi doresc să scoatem cât mai mult din perioada intensă care urmează”, comentează şi Dorinel Munteanu, antrenorul roş-alb-albaştrilor.

Explicaţie foto: „Oţelarii” aşteaptă, îngânduraţi, perioada infernală cu patru jocuri de Liga I, două de Liga Campionilor şi unul de „Cupa României”.

Citit 1609 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.