Oţelul a dat ploile pentru o neobişnuită caniculă germană

Oţelul a dat ploile pentru o neobişnuită caniculă germană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În locul celor 26 de grade Celsius lăsate la Galaţi, „oţelarii” lui Dorinel Munteanu s-au antrenat sâmbătă pe caniculă, singurul inconvenient din turneul susţinut în Bavaria * Terenurile de pregătire sunt excelente * Neamţul se gândeşte tot mai intens la următorul campionat al Ligii I *

„Să se răcorească!”

Nu numai iarna, ci şi pe timp de vară se nimereşte ca Oţelul să plece în ţările (mai) calde, cantonarea la Burghausen - un orăşel din landul Bavaria - aducându-le lui Paraschiv şi compania 32, chiar 33 de grade Celsius la umbră (n.r. – vineri la Galaţi au fost doar 26 de grade!).

„E prea cald, dar sperăm să se mai răcorească. Acasă era mai bine”, a concluzionat antrenorul Dorinel Munteanu după care s-a şi interesat cum va evolua vremea în prima săptămână a stagiului petrecut la mare distanţă de casă.

„Avem meciuri de jucat, unul la două zile, şi ar fi bine să n-avem parte de caniculă, eveniment ieşit din comună în această regiune”, a adăugat Neamţul, iar ruga pare să-i fi fost ascultată, ieri mercurul termometrelor urcând doar până la 29 de grade. 

Problemă cu golurile

Altfel, condiţiile din Germania, ireproşabile! Hotelul „Glöcklhofer”, de patru stele, este foarte ofertant până în cel mai mic detaliu, terenurile de antrenament puse la dispoziţia echipei gălăţene ridicându-se la nivelul pretenţiilor de cupe europene ale roş-alb-albaştrilor.

„Gata cu alergările de genul celor din Poiana Braşov! Acum punem accentul pe menţinere şi lucrăm la capitolul tehnico-tactic, pentru că mai sunt destule probleme de pus la punct.”

„Cum spuneam şi la terminarea campionatului precedent, mă interesează foarte mult să nu mai luăm atât de multe goluri ca în sezonul trecut (n.r. – 38 de goluri încasate). Fireşte, trebuie să şi marcăm mai multe, altfel degeaba vorbim despre competiţiile continentale”, a mai spus Dorinel.

Ce bucurie după victoria Germaniei!

Antrenamentul de sâmbătă după-amiază al „oţelarilor” a depins de un meci din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud. Nimeni n-a ieşit pe teren până când nu s-a terminat duelul dintre Argentina şi Germania: scor 0-4, Munteanu, care a jucat timp de zece ani la nemţi şi are şi domiciliul la Koln, radiind de fericire după victoria de răsunet a Mannschaftului.

„Sunt fericit pentru victoria Germaniei, dar suntem aici ca să ne pregătim pentru Liga I. Avem de învăţat din jocul nemţilor, asta e sigur”, a punctat Munti după şedinţa de pregătire, el mizând în continuare pe faptul că selecţionata lui Joachim Low va câştiga turneul de pe continentul negru.  

Explicaţie foto: Hotelul „Glöcklhofer” în care sunt cazaţi roş-alb-albaştrii până pe 15 iulie

Citit 961 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.