Important turneu de şah, la Brăila

Important turneu de şah, la Brăila
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În weekendul 5-6 noiembrie, sala Teatrului "Maria Filloti" din Brăila a fost gazda unui concurs internațional de șah de mare amploare. Grand Prix Rapid Open a avut la start 143 de participanți, iar câștigătorul marelui premiu a plecat acasă cu suma de 5.000 de euro. Concursul de la Brăila a fost organizat de Federația Română de Șah în colaborare cu Consiliul Județean Brăila și Primăria Brăila, iar ca parteneri s-au alăturat reprezentanții Superbet Foundation One United Properties. Premiile totale s-au ridicat la suma de 22.000 de euro.

Competiția s-a desfășurat pe durata a două zile și a avut și o secțiune dedicată micuților jucători de la diferite cluburi din țară. Pentru că este vorba despre un turneu open, la o competiție de acest gen poate participa orice iubitor al sportului minții, cu condiția să fie legitimat.

Marele maestru David Navara, care reprezintă Cehia, a obținut 8,5 puncte în cele 10 runde, culminând cu victoria în ultima etapă în fața olandezului Jorden van Foreest. Pe locurile următoare s-au clasat, toți cu 7,5 puncte, Gadir Guseinov, Bogdan Deac, Viorel Iordăchescu, Rauf Mamedov, Dimitrios Mastrovasilis, Iuri Kuzubov și S.P. Sethuraman.

Emoții și pentru cei mici

Turneul a avut mai multe secțiuni dedicate și celor mai mici iubitori ai șahului. După două zile de joc și după câte șase partide disputate de fiecare concurent, premiile au fost distribuite câștigătorilor mai multor categorii de vârstă.

La categoria de vârstă U12 (jucători legitimați sub 12 ani), pe locul 1 s-a clasat Patric Andrei Facila, de la CSM Focșani, urmat de Claudiu Costianu (ACS Smart Galați), iar poziția a treia a fost ocupată de Ionuț Bejan (ACS Smart Galați).

La U11, liderul clasamentului a fost Darius Ion (Minerva Brăila), pe locul 2 s-a clasat Ștefan Gheorghiță (Genius Galați), iar pe poziția a III-a s-a aflat Emilian Brașoveanu (ACS Genius Galați).

Jucătorii de la categoria de vârstă U10 au fost reprezentați, pe poziția I, de Rareș Călin (Minerva Brăila), locul II a fost ocupat de Patrick Bocăneală (ACS Smart Galaţi), iar pe locul III s-a clasat Ștefan Escu (Genius Galaţi).

Cei mai mici jucători (U8) au ocupat locurile fruntașe după cum urmează: locul I - Răzvan Roșu (Minerva Brăila), locul II - Teodor Viktorov (Electro Brăila), locul III - Sergiu Ene (Micul Prinţ Brăila).

 

Citit 653 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2022 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.