Cristi Brăneţ, adus gratis de la Poli Iaşi

Cristi Brăneţ, adus gratis de la Poli Iaşi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ca să nu trăiască periculos în cazul accidentării sau suspendării titularului Branko Grahovac, conducerea clubului local de Liga I l-a legitimat ieri pe paznicul buturilor fostei echipe ieşene desfiinţate în vara acestui an * Brăneţ este gălăţean şi n-a avut până acum ocazia de a juca pentru Oţelul *

Cristian Brăneţ – carte de vizită

·    a împlinit 33 de ani pe 14 iulie

·    vine din postura de jucător liber de contract după ce Politehnica Iaşi a fost desfiinţată în vara acestui an

·    a mai jucat la Dunărea Galaţi (1998-2000), Laminorul Roman (2000-01), FC Vaslui (2001-03), Politehnica Iaşi (2003-10)

·    a mai lucrat cu Marius Stan la FC Vaslui şi la Poli Iaşi * a debutat în Liga I în august 2004.

Back-up pentru Branko

Gabriel Abraham şi Willian Bermudez. Primul are 19 ani, celălalt 20. Până ieri, cei doi tineri erau rezervele titularului Branko Grahovac pentru poarta Oţelului, un al purtător de mănuşi - Zdenko Baotici, fiind trecut pe linie moartă după ce a refuzat în dese rânduri renegocierea salariului.

„Oricât de mult au progresat cei doi puşti de la echipa a doua, în cazul unei accidentări a lui Branko sau în eventualitatea unei suspendări, presiunea ar fi fost foarte mare pe umerii lor. Aşadar, am considerat necesar să mai aducem un portar”, a explicat directorul general Marius Stan transferul lui Cristian Brăneţ, un tip de 33 de ani cu o îndelungată experienţă în Liga I.

El a scos Oţelul din cupe acum doi ani!

Aflat în ultimii 7 ani la Iaşi, Brăneţ, gălăţean la origini, a avut dese tentative de a reveni acasă, însă până când Clubul Politehnica n-a fost desfiinţat – în vara acestui an – dorinţa sportivului nu s-a putut împlini.

„De când aşteptam să revin acasă. Ce bine că am semnat cu Oţelul şi că voi putea să ajut echipa cum mă pricep mai bine!”, a declarat, în exclusivitate pentru „Viaţa liberă”, omul care acum doi ani a barat pur şi simplu drumul Oţelului spre Cupa UEFA Intertoto.

Titular la Poli Iaşi, Cristian a fost un adevărat erou în ultima etapă a acelui sezon, formaţia Galaţiului având nevoie de o victorie pe teren propriu pentru a merge pe continent. Brăneţ a făcut minuni în faţa atacanţilor roş-alb-albaştri, şi în cupe a mers FC Vaslui!

A avut şi alte oferte

„N-am avut până acum ocazia de a juca la Oţelul şi am sperat mereu să ajung aici. Am avut şi alte oferte din Liga I, dar am preferat să revin acasă, unde este cel mai bine”, ne-a mai spus cel care ieri a semnat pe un an de zile cu gruparea antrenată de Dorinel Munteanu.

Noul „oţelar” a şi participat ieri după-amiază la primul său antrenament în calitate de roş-alb-albastru, interesant fiind şi faptul că s-a afişat la stadion cu maşina fostului director de marketing al clubului, ieşeanul Nicu Ciulu!

„Am achiziţionat-o de la el cu ceva timp în urmă”, a explicat portarul de 33 de ani.

Foto: Prosport

Citit 1442 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.