Dumnezeu, un fel de Bănel

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Săptămâna sportivă de la noi a fost mai religioasă ca niciodată. A fost invocat din plin numele Domnului, iar adversarul Celui de Sus s-a bucurat de o pomenire pe măsură. Ca performanţe am stat, ca de obicei, foarte prost, dar ce rost are să ne mai enervăm când rubricile de ştiri sportive (am mai scris despre asta) se deschid cu iubita „prinţului” Cristea?

* Finanţatorul Stelei, mai cunoscut decât orice campion olimpic al României, a spus un mare adevăr la finele partidei cu Liverpool, din Europa League: „Dumnezeu n-are nicio treabă cu fotbalul!” Aşa e, Nea Gigi, Tatăl Nostru pare încălţat pe dos, n-are nicio gară cu fenomenul, cum se mai spune prin cartier. Deşi e Atotputernic, n-are fizic de fotbalist şi nu e în stare să dea un şut la poartă, iar supranumele de Creator nu-i este de folos: nu prea ştie să verticalizeze, adică să participe eficient la construcţie. Dumnezeu e un fel de Bănel Nicoliţă, însă mai are ceva în plus: nu bate lovituri libere şi nici cu parul. Rămâne de simţit pe pielea noastră cu ce loveşte…

* Acelaşi personaj care a acaparat cel mai titrat club de fotbal din ţară a dat vina şi pe posesorul de corniţe. „Dracu’ vrea să critic jucătorii şi antrenorul, dar eu n-am s-o mai fac”, zice latifundiarul din Pipera. Până să nuanţeze, eram tentat să cred că Dracu’ e vreunul dintre verii săi care trăiesc de pe urma fotbalului.

* Înainte să joace pe „Anfield Road”, antrenorul Stelei a declarat într-o conferinţă de presă, că „vom încerca să ne subordonăm adversarul”. P-asta cu subordonarea o tot foloseşte de vreo lună de zile, aproape că ne-am săturat de această construcţie lexicală, dar discuţia e alta. Atât de tare i-a subordonat pe englezi, că scorul final a fost de 4-1 pentru ei. Care va să zică a fost Sub Ordonare.

* Avem şi o veste bună şi vine de unde vă aşteptaţi mai puţin. De la box feminin, o disciplină consacrată în rândul masculilor. Românca Steluţa Duţă a luat argintul la Mondialele de la Bridgetown. De vreme ce aici ne-a ieşit, înseamnă că Dumnezeu - care nu le are cu fotbalul - ştie bine de tot cu upercutul. 

Citit 455 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.