Oţelul, liderul chibzuinţei

Oţelul, liderul chibzuinţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu face parte din categoria marilor investiţii din fotbalul românesc şi nu seamănă, ca proiect, nici cu marile cluburi rămase moştenire după căderea regimului comunist * N-are tradiţia Stelei sau a lui Dinamo, iar banii aruncaţi în transferuri la FC Vaslui sau CFR Cluj îi depăşesc întregul buget de venituri şi cheltuieli pe un an calendaristic! *

Cheltuieli mici, satisfacţii enorme

Oţelul n-a scos nici măcar un cent în vara acestui an pentru achiziţii, s-a bazat doar pe legitimarea de jucători liberi de contract şi pe readucerea din ligile inferioare a propriilor produse trimise la călit.

Mai mult decât atât, în ultima jumătate de an, conducerea grupării dunărene a scăpat de fotbaliştii cu lefuri mari - Kolev şi Jelev, cu câte 120.000 de euro pe an, fiind consideraţi prea scumpi la posibilităţile financiare ale echipei.

Tuşa de atipic de la Galaţi a fost îngroşată înainte de startul campionatului de cel mai experimentat jucător, Gabriel Paraschiv solicitând reducerea cu 30 la sută a venitului lunar, iar după el au procedat întocmai Viglianti, Pena şi alţi elevi de-ai lui Dorinel Munteanu. Ultimul pe lista celor care au renunţat la nişte bani este nigerianul Ibeh.

„Dacă dăm salariile, vom fi surpriza campionatului”

Roş-alb-albaştrii au urcat, chiar şi pentru câteva zile, pe primul loc în clasamentul Ligii I, însă performanţa nu pare întâmplătoare. Traseul foarte bun din această jumătate de tur a fost într-un fel intuit de directorul general Marius Stan.

„Dacă vom reuşi să dăm salariile cât de cât la zi, sunt convins că vom fi marea surpriză a acestei ediţii de campionat”, spunea oficialul „oţelar” cu două zile înainte de startul sezonului.

Pentru Sergiu Costin şi compania urmează cele mai tari examene, de pe urma cărora pot scoate şi punctele care să le consolideze poziţia (n.r. – mai puţin contează ce a făcut aseară Steaua, în restanţa cu Astra Ploieşti), dar ar putea da şi un tun de imagine fără precedent. Aşadar, urmează duelurile cu Steaua şi Dinamo, înaintea acestor partide fiind programată etapa de Cupă, cu Astra Ploieşti…

Primul „unsprezece” al partidei cu Urziceni

·    Grahovac (transferat din Bosnia – 50.000 euro)

·    Râpă (crescut de club – zero euro)

·    Perendija (transferat din Macedonia – 100.000 euro)

·    Sergiu Costin (adus liber de contract – zero euro)

·    Sălăgeanu (adus liber de contract – zero euro)

·    Neagu (crescut de club – zero euro)

·    Giurgiu (transferat de la U Cluj pentru 25.000 euro, vândut la Rubin Kazan pentru 500.000 euro, apoi legitimat din nou, dar din postura de liber de contract!)

·    Iorga (crescut de club – zero euro)

·    Viglianti (adus liber de contract – zero euro)

·    Silviu Ilie (crescut de club – zero euro) * Borbely (adus liber de contract – zero euro)

Foto: Ilie Stan

Citit 1073 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.