Clasamentul celor mai buni fotbalişti ai echipei Oțelul

Clasamentul celor mai buni fotbalişti ai echipei Oțelul
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

După primul calup de opt meciuri de campionat, am consultat cifrele InStat pentru a scoate în evidență plusurile și minusurile statistice ale fiecărui jucător gălăţean în parte.

Oțelul a parcurs deja opt etape în Superligă, din postură de nou-promovată. Fără să fi câștigat vreun meci până acum, a strâns șapte remize și a pierdut o singură dată. Se poate spune că gruparea gălățeană a fost urmărită de ghinion în multe ocazii, dar când se întâmplă de prea multe ori poate că e o problemă ce trebuie rezolvată în spatele acestor victorii ratate.

Din capul locului, precizăm faptul că cifrele InStat nu spun toată povestea unui meci de fotbal, ci acestea trebuie interpretate ca atare. Degeaba te uiți pe cifre, dacă nu te pricepi să le și interpretezi. Pentru că în unele situații ies niște rezultate ale indicilor statistici pentru fiecare jucător în parte neconforme cu realitatea. De exemplu, fundașul stânga Panait a primit o notă generală de 6,6 pentru meciul cu "U" Cluj, deși a greșit flagrant la golul egalizator al clujenilor.

Cisotti - "monstrul" cifrelor InStat

Dorinel Munteanu a folosit nu mai puțin de 24 de jucători în cele opt etape scurse până acum în campionat, ceea ce poate fi considerat un factor al lipsei de victorii. Lipsa omogenității face ca echipa să fie nesigură în apărare în momentele-cheie, ceea ce s-a și văzut în multe ocazii ale celor mai recente etape.

Cel mai bun jucător al Oțelului, conform cifrelor, este de departe italianul Iuri Cisotti, cu o medie de 7,4 ca indice total. De menționat că acesta a avut note de 8,6 (cu Voluntari) și 8,1 (cu Petrolul, chiar dacă a ratat un penalti) în ultimele două jocuri. Iar media sa generală este trasă în jos de nota 6,5 primită după meciul cu FCSB, când Dorinel Munteanu a greșit formula de start și l-a plasat pe cel mai bun jucător al său într-o postură nefirească, cea de extremă stânga.

Podiumul celor mai buni jucători conform cifrelor este completat de Alexandru Pop (7,1) și bulgarul Jelev (7,0). De asemenea, cu doar câte o prezență bifată până acum, foarte bine pe cifre stau Ghiocel (7,1) și Gaitan (7,0).

La polul opus, al celor mai slabe prestații figurează portarul Relu Stoian, cu o medie de doar 6,3 - având și cea mai mică notă primită de vreun jucător al Oțelului până acum - 5,3, la meciul cu "U" Cluj (1-1), când a provocat un penalti în ultimul minut. Cifre mai slabe decât Stoian au doar cei doi atacanți mult blamați în comentariile fanilor de pe internet, Cîrjan și Fatai, ambii cu câte 6,2. De asemenea, cifrele lui Yabre arată destul de rău. Deși a fost folosit foarte mult, are o medie de 6,4.

Cel mai bun "unsprezece"

Dacă ar fi să compunem cel mai bun "11", conform cifrelor InStat, iată cum ar arăta primul unsprezece al lui Dorinel Munteanu: Dur-Bozoancă - Jelev, Lovrici, Ghiocel, Panait - Cisotti, Lopez, Teles (Gaitan) - Maciel, Pop, Bodișteanu (Tănasă).

Pentru Oțelul, următorul meci de campionat este programat duminică, 17 septembrie, pe teren propriu, cu Rapid.

Citit 5618 ori Ultima modificare Marți, 12 Septembrie 2023 20:07

2 comentarii

  • postat de Doar cap nu-i suficient. Trebuie și creier.
    Marți, 12 Septembrie 2023 13:20
    46.97.176.***
    Dacă vreți numai laude pentru otelul în ziar aveți posibilitatea de a plăti publicitate. Fără comentarii. Ca și partidele ca și alea funcționează din bani publici.
    0
    0
  • postat de MISU
    Marți, 12 Septembrie 2023 07:37
    86.124.201.***
    Nene Florin Radu greșești amarnic cu YABRE ,este apărătorul cel mai bun, multe faze de atac ale oaspetilor au fost oprite de el!!!Ce televizor ai matale de vezi așa rău cifrele pt el ???Stie Dorinel ce face ,de aceea ne-a adus în prima ligă1. HAI DORINEL ,HAI OȚELUL!!!
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.