„Oţelarii” Râpă şi Ilie merg de mână la naţionala României

„Oţelarii” Râpă şi Ilie merg de mână la naţionala României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Surpriză de proporţii cu câteva zile înaintea celui mai interesant duel fotbalistic al anului: gălăţenii Cornel Râpă (foto 1) şi Silviu Ilie (FOTO 2) au fost convocaţi la prima reprezentativă de către selecţionerul Răzvan Lucescu pentru amicalul cu Italia! * Cei doi - departe de a fi copii de bani gata - au multe lucruri în comun şi pot spune că numai bunul simţ i-a propulsat la naţională *    

„Nu-i nimic întâmplător”

Parcursul aproape perfect al Oţelului din acest tur de campionat a sensibilizat pe toată lumea, inclusiv pe selecţionerul Răzvan Lucescu care ieri-seară a anunţat jucătorii convocaţi pentru meciul amical cu Italia, de miercuri, partidă care se va disputa în Austria.

Dacă în mandatul său la cârma primei reprezentative nu chemase niciun „oţelar”, Luce Jr. a apelat la doi oameni pentru cel mai important test din 2010: fundaşul dreapta Cornel Râpă şi mijlocaşul stânga Silviu Ilie!

„Nu este întâmplător faptul că avem doi jucători la naţională. Suntem pe primul loc în clasament şi avem în majoritate jucători români în vestiar. Ne bazăm pe foarte mulţi tineri, iar aceştia pot fi soluţii pentru reprezentativa ţării noastre. Mă bucur nespus de mult pentru cei doi”, a comentat directorul general al Oţelului, Marius Stan.

„O uriaşă onoare!”

Luaţi ca din oală de această telegramă-şoc, Râpă şi Ilie s-au ferit să comenteze pasul uriaş pe care-l fac în această toamnă, mai ales că la ora la care i-am contactat telefonic nu se făcuse public anunţul selecţionerului.

„Nu pot să spun nimic, n-am fost anunţat oficial. Am auzit câteva zvonuri, dar nu pot vorbi despre un lucru care nu este sigur. Să spun ce bine este că am fost chemat la naţională şi apoi să nu fiu chemat? Voi spune mai multe atunci când totul va fi oficial. Oricum, este o uriaşă onoare pentru fiecare fotbalist să joace la echipa naţională”, ne-a declarat Silviu, care traversează, probabil, cel mai bun an al său de când s-a apucat de fotbal, chiar dacă tot în 2010 an a rămas fără tată.

Şi celălalt mare campion al modestiei - Cornel, provenit tot dintr-o familie de muncitori, a preferat să fie rezervat până la anunţul oficial al lui Lucescu.

Au debutat în aceeaşi lună şi pe acelaşi post

Râpă şi Ilie au şi alte lucruri în comun, pe lângă faptul că prind în aceeaşi zi prima convocare sub tricolor. Primul a fost crescut până la 14 ani la FCM Dunărea Galaţi, iar celălalt a jucat o perioadă la gruparea de Liga a II-a, fiind împrumutat timp de un an şi jumătate de către Oţelul.

Cei doi au jucat şi la naţionala de tineret, iar debutul lor la formaţia-fanion a Galaţiului s-a petrecut într-o zi de noiembrie şi, culmea, pe acelaşi post, acela de fundaş stânga!

Ilie a jucat primul său meci în Liga I pe 19 noiembrie 2005 (ultimele 5 minute ale partidei cu Poli Timişoara, scor 0-2), iar Râpă pe 23 noiembrie 2008 (90 de minute în deplasarea de la FC Argeş, pierdută la scorul de 2-3).

Rămâne ca cei doi „oţelari” să bifeze cel puţin un minut în testul cu Italia, de miercuri seară…

Citit 1839 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.