Un gălățean, la cel mai important eveniment hocheistic pentru copii din lume

Un gălățean, la cel mai important eveniment hocheistic pentru copii din lume
Alex Porojan/CSM Dunărea Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

A 64-a ediție a Turneului Pee-Wee, cel mai prestigios turneu pentru juniori U13, s-a desfășurat în Quebec, pe arenele Videotron și Pavilion de la Jeunesse, între 7 și 18 februarie. 120 de echipe din 19 țări au fost împărțite în 5 categorii: BB, AA, AA elite, AAA și fete (cu 12 echipe).

Echipa din România, Team Romania Wolves, a participat în categoria AA, unde a ajuns în sferturile competiției după o victorie categorică cu 7-0 împotriva unei echipe de copii al unui foarte cunoscut club de hochei, Las Vegas Golden Knights. Echipa a avut în componență și un gălățean, Alex Porojan (foto), sportiv al Clubului CSM Dunărea Galați, care a jucat ca fundaș, acesta fiind primul an când Clubul Dunărea are un reprezentant la acest nivel. Poate de acum, calea fiind deschisă, și alți copii își vor realiza acest vis de a juca la Pee-Wee.

Menționăm că participarea României la acest turneu este o inițiativă privată, susținută doar de părinți și de diverși antreprenori care înțeleg importanța sportului pentru copii și totodată necesitatea prezentării în cadrul unor competiții prestigioase.

Anul acesta, echipa ce a reprezentat România a fost alcătuită din 19 sportivi din care 13 jucători de la CSM Corona Brașov, 4 jucători de la CS Miercurea Ciuc și câte unul de la ACSH Gheorgheni și CSM Dunărea Galați. Antrenorii echipei au fost Laszlo Kovacs și Levente Zsok.

Cu echipa reîntregită, formația de U13 a Clubului Dunărea Galați începe în acest weekend etapa de play-off din campionatul național. Elevii antrenorului Cristi Munteanu vor da piept sâmbătă, ora 15,00, cu Corona Brașov și duminică, ora 14,00, cu formația din Cârța, Felcsik.

Pentru informații suplimentare,  vizitați pagina de Facebook U13, U15 Dunărea Galați. Să fie hochei!

Citit 3245 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2024 20:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.