Oţelul, la vânătoare de „Vulturi”

Oţelul, la vânătoare de „Vulturi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trupa lui Dorinel Munteanu visează la un autogol-minune care să-i aducă măcar un punct în duelul cu puternica formaţie iberică * Antal a fost comparat de antrenorul Jorge Jesus cu fostul fotbalist ceh Karel Poborsky

OŢELUL GALAŢI – BENFICA LISABONA

Meci programat astăzi în etapa a II-a a Grupei C din Liga Campionilor;

"Naţional Arena" – ora 21.45 (în direct la TVR 1);

Echipele probabile:

OŢELUL: Grahovac – Skubici, Perendija, Costin, Ilie – Filip, Giurgiu – Antal, Ibeh, Buş – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

BENFICA: Artur Moraes – Luisao, Garay, Emerson, Pereira – Aimar, Javi Garcia – Witsel, Gaitan, Cardozo – Nolito. Antrenor: Jorge Jesus.

Arbitri: David Borbalan – Raul Martinez, Roberto Diaz. Adiţionali: Cesar Muniz, Alfonso Alvarez. Rezervă: Miguel Lasa (toţi din Spania). 

Haltele de pe traseul Ligii

Oltchim Rm. Vâlcea, CS Mioveni, Benfica Lisabona. Aproape că nu-ţi dai seama că este vorba despre un traseu de toamnă, ci despre un şir de halte până la metropola care trebuie neapărat cucerită. De la Ceapă şi Ilie Baicu, roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu vor da astăzi cu ochii de Cardozo, Garay şi Aimar, cele două tabere neavând, ieri, ocazia de a se zări pe la "Naţional Arena", stadion pe care este programat meciul propriu-zis.

„Nu ne temem, nu avem ce pierde. Trebuie să credem în şansa noastră şi să sperăm la cel puţin un punct. Nu ţin neapărat să dau gol, şi un autogol dacă iese şi scoatem un egal, aş fi bucuros”, a declarat atacantul Marius Pena la conferinţa de presă dinaintea jocului programat la ora 21.45.

Portughezii s-au lăsat aşteptaţi

De fapt, la capitolele relaţie cu presa şi omenie, „oţelarii” şi-au surclasat mult mai bine cotaţii adversari. Jorge Jesus, antrenorul portughezilor, şi fundaşul Garay au întârziat mai bine de un sfert de oră la întâlnirea cu mass-media, cu toate că UEFA ţine enorm la punctualitate. „Aşa fac mereu portughezii, trebuie să-i aştepţi”, a remarcat un ziarist român, având şi alte experienţe de acest gen.

„Tu eşti fanul lui Porto, nu vreau să-ţi dau satisfacţie”, i-a spus tehnicianul „Vulturilor” unui jurnalist lusitan, apoi i-a interzis translatorului să mai interpreteze declaraţiile sale. „Prea înfumurat, parcă se crede într-o ţară din lumea a treia”, au concluzionat ziariştii autohtoni cărora nu le-a picat bine atitudinea „principalului” care diseară se va contra cu Neamţul Galaţiului.

Jesus se teme de Antal

Dorinel şi Pena, prezenţi la sala de conferinţe cu 20 de minute înainte de startul anunţat, au admis că pentru a proteja gazonul de pe impozanta arenă bucureşteană au susţinut antrenamentul de duminică seară în tenişi.

„Am vrut să le arătăm adversarilor că-i respectăm. I-am lăsat doar pe ei cu crampoane pe acest teren care, oricum, nu seamănă cu cel de la România – Franţa”, a declarat Munteanu. Tabăra română a cules totuşi o afirmaţie măgulitoare de la prezidiul condus de Jesus: „Mi-e teamă de numărul 8 de la Oţelul, Antal. Seamănă ca joc cu Karel Poborsky.” Ce-ar fi ca tocmai blondinul de pe dreapta să vâneze „Vulturii” din Lisabona, chiar şi pentru un punct, care i-ar ferici pe gălăţenii prezenţi diseară în buricul Capitalei.

Foto: Prosport

Citit 1509 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.