S-a înzdrăvenit Oţelul
Foto: Foto: Sorin Pană

S-a înzdrăvenit Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cristian Sîrghi a marcat şi aseară (o făcuse acum o săptămână şi la Tg. Mureş), aducând trei puncte mari de tot pentru campioana României * Eh, acum altfel cresc muşchii pe Giurgiu şi compania în perspectiva deplasării de la Manchester!


OŢELUL GALAŢI – GAZ METAN MEDIAŞ 1-0 (0-0)

Meci disputat aseară în etapa a XII-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 5.000 de spectatori;

A marcat Sîrghi, 47’;

Cartonaşe galbene: Sîrghi 60’, Ilie 64’, Punosevac 90+2’ / Buzean 31’, Markovici 60’;

 

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sîrghi, Perendija, Sălăgeanu – Viglianti (67’ Paraschiv), Filip, Giurgiu – Antal (53’ Iorga), Punosevac, Ilie (81’ Frunză). Antrenor: Dorinel Munteanu.

GAZ METAN: Vâtcă – Frăsinescu, Muth, Lazăr, Buzean (63’ Bozeşan) – Avram, Breeveld, Markovici, C. Petre (66’ Pârvulescu) – Bawab, Bud (73’ Vitinho). Antrenor: Cristian Pustai.

Arbitru de centru: Dragoş Istrate (Bucureşti). Asistenţi: Adrian Vidan (Bucureşti), Adrian Popescu (Craiova).


 

Targa, vedetă în primele 45 de minute

Desfăşurare de Doctor House sau daţi-mi alt serial de televiziune în care medicul este în prim-plan, dar nu cu situaţii prezentate explicit. Cam aşa s-au derulat în mare parte ostilităţile de aseară, jucătorii celor două echipe făcând de multe ori cunoştinţă cu iarba verde din Ţiglina III. Glezna lui Antal (bine că n-a ieşit mai rău, aşa cum părea la prima vedere), ceafa lui Punosevac, abdomenul lui Sălăgeanu, toate acestea, dar şi altele au fost palpate de doctor şi de asistenţi. N-am menţionat şi arcadele, organele interne şi tibiile medieşenilor. Aş fi transformat cronica de fotbal într-un opis de la „Primiri Urgenţe” şi nu s-a ajuns chiar până acolo. Prezenţa maşinuţei sau a tărgii taie mult însă din ritmul unui meci de fotbal, chiar dacă în ziua de azi sângele vinde foarte bine.

Zodia lui Sîrghi

Fazele de poartă, mai puţine în prima parte decât evenimentele marcate de crucea roşie. Giurgiu a bifat întâiul şut pe poartă al meciului în minutul 25, iar Viglianti şi Antal l-au copiat repede, dar fostul copil al Oţelului, Vâtcă, n-a avut motive de panică. Imediat după pauză tabelei de marcaj i s-a dat cep. După un corner meşteşugit, mingea s-a jucat ca-n labirint prin suprafaţa de pedeapsă a oaspeţilor, a ajuns la Sîrghi şi s-a făcut 1-0, fundaşul central „oţelar” punctând ca la Tg. Mureş, sâmbăta trecută (47’). Ce perioadă fabuloasă traversează cel care până nu demult trebuia să suporte şi casca de protecţie à la Chivu! Ziceam ceva de îngrijiri medicale? Imediat după gol a continuat nebunia contuziilor şi a coatelor neastâmpărate. Dacă n-ar avea condiţie fizică, medicul Oţelului ar fi acuzat astăzi febră musculară.

Păluga plângăcioasă şi publicul-minune

Momentele fără faze concrete de poartă au fost acoperite neaşteptat de cei 5.000 de oameni din tribune, aceştia fiind parcă aduşi la o finală. Au cântat, au scandat numele campioanei în funcţiune şi l-au huiduit cu ură maximă pe Markovici, cel mai înalt individ de pe teren care s-a făcut şi cel mai mult de băcănie. După o lovitură de colţ în care zice-se că ar fi fost lovit în abdomen de Sîrghi (e o diferenţă apreciabilă de statură între cei doi!), păluga a zbughit-o la centrul terenului, adică lângă arbitru, acolo unde subit a fost lovit de chinurile facerii. Dar a mai fost şi fotbal până la final, Iorga, Giurgiu şi Punosevac ratând din situaţii incredibile majorarea scorului.

 

Citit 1581 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.