Glonţ de trei puncte / Pandurii - Oţelul 0-1
Foto: Foto: Sorin Pana

Glonţ de trei puncte / Pandurii - Oţelul 0-1
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Laurenţiu Iorga a reuşit un gol uriaş pentru tabăra campionilor, execuţia sa fiind singurul trasor trimis pe buturile gorjene * Dobrogeanul „oţelar” a mai marcat astfel, şut în vinclu, şi campionatul trecut, cu CFR Cluj * Echipa lui Dorinel se apropie de plutonul fruntaş


PANDURII TG. JIU – OŢELUL GALAŢI 0-1 (0-0)

Meci disputat aseară în etapa a XIII-a a Ligii I;

Stadionul „Municipal” – 7.000 de spectatori;

A marcat: Iorga 78’;

Cartonaşe galbene: Nistor 37’, Vranjes 45’, Pintilii 84’ / Giurgiu 23’, Sălăgeanu 32’, Sîrghi 42’, Iorga 90+4’;

Cartonaş roşu: Stromajer 80’;

Echipele utilizate:

PANDURII: Mingote – Pleaşcă (84’ Maxim), Viera, Chiricheş (72’ Vlad), Cardoso – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Vranjes (77’ Al. Grigoraş), Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sîrghi, Perendija, Sălăgeanu – Neagu (88’ Paraschiv), Filip, Giurgiu – Antal (64’ Ilie), Punosevac (50’ Pena), Iorga. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitru: Paul Unimatan (Zalău). Asistenţi: Stelian Slabu, Bogdan Hârlab (ambii din Braşov).


Automutilare şi strigături

Ca la orice gală, ai pe afiş caracterizările fiecărui combatant. Spectaculosul Grigoraş îl întâlnea pe rigurosul Munteanu, Petre demonstrase că ştie să atace, în vreme ce Dorinel a câştigat campionatul pentru că şi-a însuşit lecţia apărării. S-a îmbulzit şi lumea pe stadionul gorjean, dar în prima repriză mingea n-a ochit nicio poartă. Combinaţia calităţilor celor doi tehnicieni s-a lăsat cu reacţii adverse, doar clinciurile individuale ţinându-i pe privitori cu respiraţia la gură. Pe cei care iubesc sporturile de contact. Sau ciudăţeniile soldate cu automutilări, un oarecare Stromajer lovindu-se cu bună ştiinţă de umărul lui Neagu şi umplându-se de sânge. Culmea, tot el i-a cerut arbitrului minute în şir eliminarea „parapetului” în care intrase ca-n brânză.

Benzină versus GPL

Revenirea de la cabine a adus şi prima fază de fotbal, Voiculeţ trăgând cu simţ de răspundere în transversală (47’). Apoi Lemnaru, singur în faţa lui Grahovac, a mângâiat mingea pentru panourile publicitare (59’). Benzina consumată pe „Old Trafford” lăsase Oţelul pe GPL, or asta se traduce prin filozofia „Nu primim gol şi poate plecăm pe o contră letală”. Este însă greu de înţeles de ce Viglianti şi mai ales Paraschiv, oameni care anul trecut erau piese de bază (să nu uităm că Para a marcat două goluri în meciurile de campionat şi Cupă cu FCM Tg. Mureş, acum o săptămână şi ceva!), au ajuns acum rezerve eterne. Unul dintre ei a intrat pe teren la Tg. Jiu doar ca să ţină de rezultat, în minutul 88.

Bijuteria lui Iorga

Paraschiv a nimerit, de fapt, în cel mai înfocat segment al partidei din judeţul Gorj. Iorga marcase un super-gol cu aproape un sfert de oră înainte de final (78’), aşa cum a reuşit şi campionatul precedent cu CFR Cluj, şi cele trei puncte ca de aur (în fieful lui Grigoraş câştigase doar Astra în ediţia curentă de Liga I) trebuiau conservate. Gazdele au încheiat disputa cu un om în minus, neînţelesul Stromajer lovindu-l în abdomen pe Sîrghi (80’), însă au avut şi şansa egalării în prelungiri. După ce Grahovac a fost bătut de o minge pe care scria 1-1, Râpă a respins miraculos de pe linia porţii. Aşa a câştigat campionatul Oţelul anul trecut, dar niciodată nu s-a întâmplat să-şi răpună duşmanul cu singurul cartuş avut pe ţeavă.

 

Citit 1701 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2011 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.