Cândva pietonul Neagu
Foto: Foto arhivă: Florin Novac

Cândva pietonul Neagu
onuţ Neagu, la intrarea în satul natal pe care l-a dus în Champions League
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Naveta cu microbuzele care fac judeţul, debutul în prima echipă a Oţelului, câştigarea a două trofee nesperate de nimeni, duelul unu la unu cu Rooney în Liga Campionilor şi convocarea la reprezentativa de seniori * Iată drumul extraordinar parcurs de un puşti modest de lângă Galaţi, acum om important al campioanei României!

Au trecut doi ani şi jumătate de la debut

Ziua de 22 mai 2009 i-a marcat cariera. Atunci bifa primele sale momente în Liga I, antrenorul din acea vreme, Petre Grigoraş, trimiţându-l pe teren în locul lui Gabriel Paraschiv. Era minutul 88 al unei deplasări la Braşov, meciul se încheia cu scorul de 1-1, iar în stagiunea imediat următoare era forţat ca titular de Dorinel Munteanu. Pe 18 octombrie 2011, copilul care a schimbat între timp mai multe lame de bărbierit a dat nas în nas cu Wayne Rooney, perla fotbalului britanic. Era debutul său în UEFA Champions League, competiţia supremă la care poate visa vreun slujitor al sportului-rege. Între timp, Neagu marcase singurul său gol din Liga I şi cucerea cu formaţia gălăţeană două trofee foarte preţioase: campionatul şi Supercupa.  

„Sper să fi aflat şi familia de convocare”

Duminică seară, după deplasarea de la Tg. Jiu, acolo unde jucase destul de bine, mezinul familiei Neagu din Smârdan primea vestea că-l caută selecţionerul Victor Piţurcă. „Domnul Marius Stan m-a anunţat după meci că sunt convocat la naţională. Nu m-am gândit că e glumă, am luat-o în serios din prima. Cu veşti d-astea nu te joci niciodată”, povesteşte zâmbind mijlocaşul central care a împlinit luna trecută 22 de ani. „Chemarea la naţionala mare este ca o completare a performanţelor de până acum. N-am apucat să vorbesc cu familia despre asta, sper că au aflat de convocare. Duminică seară era prea târziu ca să-i mai deranjez pentru atât”, glumeşte fostul navetist. În primul său an ca „oţelar” la echipa mare venea zilnic cu maxi-taxi din satul aflat la 10 kilometri de reşedinţa de judeţ.

„Nu mi-am luat-o în cap”

„Ar fi fost absurd să mă gândesc acum câţiva ani la câştigarea campionatului, la participarea în Liga Campionilor şi la venirea sub tricolor. Iată că mi s-a împlinit acest vis!”, mai spune sportivul în al cărui bocanc a stat miercurea trecută, pe „Old Trafford”, cea mai mare ocazie de gol a Oţelului în marele duel cu Manchester United: „Mingea a fost puţin deviată de a reuşit De Gea s-o scoată. În mod normal era gol. Asta este, poate data viitoare. Încă n-am emoţii în privinţa naţionalei, asta până când voi îmbrăca tricoul, probabil.” Acum om important al campioanei României, Neagu locuieşte cu chirie în oraş şi mărturiseşte că şi-a cumpărat maşină. „Am un Volvo, m-am obişnuit cu volanul, dar nu vreau să dezvolt subiectul. Va zice lumea că mi-am luat-o în cap”, comentează prudent fotbalistul plecat de la ţară ca să-şi reprezinte ţara.

Citit 1855 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2011 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.