Laurențiu Iorga - „Killerul” introvertit de la Oțelul
Foto: Foto: Sorin Pană

Laurențiu Iorga - „Killerul” introvertit de la Oțelul
Laurenţiu Cătălin Iorga a fost adus de la vârsta de 12 ani în Galaţi, după ce jucase doi-trei ani la juniorii grupării Granitul Babadag
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A înscris pentru victoria de zilele trecute a formaţiei campioane la singurul şut pe poartă al gălăţenilor * „Voi mai da goluri frumoase, dar pentru asta trebuie să joc mai des. Am câştigat la Tg. Jiu cu o eficienţă de sută la sută”, ne-a declarat mijlocaşul Laurenţiu Cătălin Iorga într-un interviu special

Între primii dribleuri

E o fire mai închisă, nu-i genul de individ care atunci când i se întâmplă un lucru minunat să dea buzna peste vecini şi prieteni ca să li-l împărtăşească. I-am dat şase-şapte telefoane şi pentru a realiza interviul de faţă. Asta nu înseamnă că e lipsit şi de personalitate, mijlocaşul de 23 de ani remarcându-se printr-o poftă de a dribla ieşită din comun. Plus că are două „avioane” la activ, golul cu CFR Cluj din toamna anului trecut (30 octombrie, scor 1-1) şi şutul de trei puncte de la Gorj (6 noiembrie 2011, scor 1-0). Acasă, la Babadag, i s-a spus mereu Cătălin, iar la Oţelul, club pe care-l slujeşte de când avea 12 ani, e cunoscut ca Laurenţiu, ambele prenume fiind legitime.

„La reluare i-am văzut frumuseţea”

- Laurenţiu, anul trecut ai marcat cu CFR o capodoperă de gol, acum, cu Pandurii, ai recidivat. Ai programat câte unul pe an?

- Eu zic că voi mai da goluri frumoase, dar ca să fie şi mai dese trebuie să joc mai mult. Sunt obligat să mă pregătesc în continuare la fel de bine ca să mi se ofere şansa de a intra pe teren. Sincer? Când am marcat la Tg. Jiu nu mi s-a părut cine ştie ce!

- Trăiai cu impresia că-i o banalitate de gol?

- Nu, golul era foarte important, a adus trei puncte pentru echipa noastră, dar nu mi s-a părut aşa de spectaculos. Abia când l-am văzut la televizor am conştientizat că e frumos. Am văzut reluarea de vreo patru-cinci ori.

„O perioadă de vis”

- Cum se vede fotbalul după ce, în decurs de câteva zile, ai debutat în Liga Campionilor, chiar pe „Old Trafford”, apoi ai reuşit o super-execuţie de trei puncte cu gorjenii lui Petre Grigoraş?

- Ce să zic, parcă e altceva, e o perioadă de vis! Fotbalul este minunat şi mă bucur nespus de mult atunci când câştigă echipa. Că marchez şi eu, e o bucurie în plus, dar e o împlinire să vezi după fiecare joc încă trei puncte în clasament.

- Ai învăţat bine textul…

- Sincer, degeaba dai gol dacă formaţia din care faci parte este învinsă. Numai chef să te bucuri nu ai! Aveam mare nevoie de puncte şi sper s-o ţinem tot aşa.

„Să joc la club, apoi naţionala”

- Totuşi, Oţelul a avut un singur şut pe poartă la Tg. Jiu, iar acest şut l-a învins pe antrenorul care te-a promovat în Liga I. Ce zici?

- Am demonstrat eficienţă maximă, procentaj sută la sută. Dinamo n-a câştigat la fel pe terenul lui CFR Cluj? Trei ocazii, trei goluri. Iar domnul Grigoraş, ce să zic, ţin la el că m-a adus la echipa mare a Oţelului, dar acum fiecare este pe drumul său. Îi urez baftă cu ceilalţi adversari!

- Visezi şi la naţională?

- Mai întâi visez să joc cât mai des pentru echipa de club apoi, bineînţeles, îmi doresc să fiu convocat şi la lotul primei reprezentative. Ca orice fotbalist, nu?

Citit 4310 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2011 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.