Papară binevenită / Oţelul-Ceahlăul 0-1
Foto: Foto: George Dumitru (Focşani)

Papară binevenită / Oţelul-Ceahlăul 0-1
Roş-alb-albaştrii au făcut trecerea în numai o săptămână şi jumătate de la „Old Trafford”, la „Milcovul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia lui Dorinel Munteanu, lipsită de câţiva oameni de bază, a îndurat frigul de sâmbătă după-amiază, terenul denivelat de pe „Milcovul” şi înfrângerea pe care i-a administrat-o Ceahlăul cu 1-0 * Golul a picat cu 20 de minute înainte de final, la o fază fixă, aşa că meciul cu Sportul Studenţesc, de vineri, trebuie luat în serios de „oţelari”


 

OŢELUL GALAŢI – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 0-1 (0-0)

Meci amical disputat sâmbătă la Focşani;

Stadionul „Milcovul” – 200 de spectatori;

A marcat: Pavel 70’;

OŢELUL: Brăneţ (46’ Buchta) – Skubici (46’ Cojoc), Benga, Costin (46’ Sîrghi), Ilie – Viglianti, Filip (46’ Ljubinkovici), Ibeh – Iorga (46’ Antal), Paraschiv (46’ Punosevac), Buş (46’ Frunză). Antrenor: Dorinel Munteanu.

CEAHLĂUL: Borisenko – Nohai, Cazan, Omerbegovici, Ţepeş – Chiacu, Achim, Monroy, Dumitraş – Bădescu, Gafiţa. După pauză a fost rulat întregul lot nemţean. Antrenor: Costel Enache.


 

Teren nerecomandat performanţei

Forma bună din campionat a „oţelarilor” a fost luată la bani mărunţi de nou-promovata Ceahlăul Piatra-Neamţ într-un meci fără miză. Nu-i putem zice amical când eşti obligat să ieşi afară la câteva grade peste zero şi să eviţi denivelările din teren, başca duritatea ca de bitum a suprafeţei de joc. „Dacă ştiam că-i atât de rău terenul, am fi jucat acasă, pe propriul stadion”, a spus directorul general al Oţelului, Marius Stan, iar antrenorul Dorinel Munteanu l-a completat: „Nu-mi închipuiam ca gazonul să fie atât de rău.” Ehei, vremea în care Focşanii aveau trupă de Divizia B cu pretenţii de promovare, iar condiţiile de pe „Milcovul” chiar erau de invidiat, a trecut de ani buni!

Gol cu expeditor din „satelit”

Cu Râpă şi Neagu la loturile naţionale, Giurgiu în piuneze, Sălăgeanu, Grahovac, Pena şi Perendija menajaţi, campionii României au apăsat destul de târziu acceleraţia în testul de sâmbătă, iar la cea mai mare ocazie de gol – cursa lui Punosevac cu o trecere pe lângă portar, dar şi alături de ţintă – şi-au lăsat şi mai tare în frig cei 40 de fani prezenţi la stadion. Nemţenii, ca şi în partida de campionat, au avut un singur argument, agresivitatea, şi la o fază fixă din minutul 70 au desfundat tabela imaginară de marcaj. Un puşti, Andrei Pavel, de la „satelitul” Ceahlăului, a înscris cu capul, înfuriindu-l pe Dorinel Munteanu. „Am luat un gol foarte uşor, nu e posibil aşa ceva! Mă aşteptam la altceva de la băieţi”, a spus Neamţul. 

„Mare atenţie cu Sportul!”

Tradiţia spune că o săpuneală venită într-un meci amical resuscitează orgoliul formaţiei dunărene, iar înaintea partidei oficiale cu Sportul Studenţesc, de vineri seară, chiar era nevoie de aşa ceva. Dacă n-ar fi pierdut în mod incredibil puncte cu formaţiile modeste ale Ligii I (0-0 cu CS Mioveni, 0-0 cu Concordia Chiajna, 1-2 cu Petrolul Ploieşti), Oţelul s-ar fi aflat acum pe podiumul clasamentului. „Ne gândim deja la meciul cu Sportul pe care trebuie să-l abordăm cu maximă atenţie. Dacă jucăm ca în acest amical, vom avea probleme!”, a avertizat Dorinel.

Citit 1194 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2011 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.