Oţelarii au învins şi porcul
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelarii au învins şi porcul
Liviu Antal şi Adrian Sălăgeanu i-au ţinut ultima „slujbă” porcului tăiat ieri la final de an 2011
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cel mai tare an din istoria roş-alb-albaştrilor s-a încheiat ieri lângă jugulara unui senior cu rât deasupra căruia a fost „arborat” steagul Oţelului * Antal, Sălăgeanu şi ceilalţi campioni au fost însă mai grăbiţi decât în alţi ani: ţuica fiartă şi şoriciul au mers din voleu, elevii lui Dorinel Munteanu „evadând” într-o vacanţă de aproape trei săptămâni

Jucătorii Oţelului au avut în acest an de-a face şi cu porcul ca atitudine. Nu pot fi uitate episoadele din primăvară-vară, când adversarii în lupta pentru campionat, Timişoara şi Vasluiul, inventau verzi şi uscate doar pentru a-i scoate în decor pe Costin şi compania. „A fost cel mai tare an din viaţa noastră!”, au cântat ieri „oţelarii” în jurul „agregatului” sacrificat pe platoul din faţa hotelului Viva, din cartierul Traian Nord, eliberaţi de stres, de puncte, cantonamente şi de şedinţele antrenorului.

„Toată lumea ne vedea fără şanse la câştigarea campionatului, dar iată că am reuşit mai mult decât atât. Nici în sezonul acesta nu suntem ieşiţi din luptă”, ne-a declarat Laurenţiu Iorga, unul dintre cei mai constanţi elevi ai Neamţului în ultimele meciuri. Caltaboşul şi sarmalele au rămas totuşi neconsolate faţă de alţi ani, sportivii tratând în viteză evenimentul considerat serbarea de final de an. De fapt, unii nici n-au mai ajuns la tradiţionala sfârtecare a şoriciului, contingentul ex-iugoslav, argentinianul Viglianti şi nigerianul Ibeh părăsind Galaţiul încă de duminică seară. „La cât de încărcat a fost anul, este de înţeles”, i-au scuzat camarazii care i-au reprezentat la chef.

„Moşul a venit mai devreme la mine”

Dorinel Munteanu a ajuns ultimul la bairamul „oţelarilor” de la Viva. Arăta de ca şi cum i se făcuse lifting facial: scăpat de griji, extrem de relaxat. L-a amuzat grămada din jurul ultimului adversar răpus pe 2011, porcul, şi a afirmat că nu-l mai aşteaptă pe Moş Crăciun. „Nu mai vine niciun Moş, s-au străduit destul băieţii, deci a venit mai devreme la mine. Este mulţumitor că, după o toamnă cu meciuri în Liga Campionilor, am putut acumula şi 31 de puncte în campionatul intern”, a explicat tehnicianul care a plecat, alături de soţie, la domiciliul din Germania.

500 de euro, amenda pentru durdulii

Fotbaliştii, care admit că şi în plan financiar au ieşit foarte bine după această perioadă de foc, n-au plecat cu buzunarele goale nici de la ospăţul de ieri, gazda petrecerii, omul de afaceri Corneliu Istrate, oferindu-le câte 2.000 de euro în plic. Vacanţa lor nu va dura nici trei săptămâni, pe data de 9 ianuarie 2012 fiind aşteptaţi la startul pregătirilor pentru sezonul de primăvară. „Aveţi grijă, cine va avea peste două kilograme în plus va fi amendat cu 500 de euro!”, i-a avertizat Dorinel pe roş-alb-albaştri la despărţire. 

Citit 1711 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2011 09:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.