„Oţelarii”, ca Cireşarii
Foto: Foto: Sorin Pană

„Oţelarii”, ca Cireşarii
Cantonamentul din Antalya, cireaşa de pe tort a „Cireşarilor” Ligii I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jucătorii lui Dorinel Munteanu au colindat Europa de la sud-est la sud-vest şi au revenit acolo unde evadaseră pentru prima dată din tabloul alb al acestei ierni * „Suntem ca Cireşarii, umblăm pe tot continentul”, au remarcat în glumă roş-alb-albaştrii înaintea ultimului stagiu de pregătire dinaintea returului Ligii I *


Lotul pentru Turcia

Portari: Brăneţ, Grahovac, Simaitis;

Fundaşi: Cojoc, Costin, Ilie, Ljubinkovici, Perendija, Râpă, Sîrghi;

Mijlocaşi: Antal, Buş, Filip, Giurgiu, Iorga, V. Munteanu, Neagu, Viglianti;

Atacanţi: Didi, Paraschiv, Pena, Punosevac, Stromajer.


Drumurile Oţelului, de la reunirea lotului pe 2012 şi până la sosirea în Antalya, i-au făcut pe campionii României să constate că sunt Cireşarii Ligii I. Alte formaţii de prim eşalon au preferat cantonamentele lungi, de câte trei săptămâni, în vreme ce conducerea roş-alb-albaştrilor a preferat să organizeze stagii mai multe, dar ceva mai scurte. Amânarea startului returului le-a adus gălăţenilor ditamai cireaşa de pe tort: încă nouă zile în sudul Turciei, zborul de la Valencia până în Antalya, cu opriri la Bucureşti şi Istanbul, dându-le peste cap kilometrajul din această iarnă.

Peste 9.000 de kilometri au făcut „oţelarii” cu drumurile tur-retur la Poiana Braşov şi în Capitală, de unde au zburat în Cipru, Spania şi în Ţara Semilunii. La revenirea din cel de-al patrulea cantonament al iernii curente se va depăşi limita celor 10.000 de kilometri. „În loc să ajungem acasă şi să intrăm în linie dreaptă pentru campionat, asta ne mai trebuia, să mai mergem şi în Antalya. Dacă vremea nu ne lasă să jucăm fotbal în România, va trebui să mai îndurăm o săptămână departe de cei dragi”, a comentat unul dintre elevii Neamţului. Cireşarii de Galaţi au bifat aproape 5.000 de kilometri numai pe traseul Bucureşti – Oliva Nova: trei ore şi 10 minute cu avionul, o oră şi un sfert cu autocarul. Şi asta numai la dus! 

„Sălăgeanu, probleme mai vechi”

Dorinel are numai 23 de jucători în stagiul din Turcia, Alexandru Benga şi Adrian Sălăgeanu părăsind lotul cu care a fost desfăşurat cantonamentul de la Oliva Nova. Primul a suferit o entorsă de gleznă şi va sta pe margine aproximativ o lună de zile, iar celălalt ar avea, conform directorului general al Oţelului, Marius Stan, unele probleme medicale mai vechi. „A fost alegerea lui să rămână în ţară pentru tratament”, a ţinut să comenteze şeful grupării dunărene.

Sigur cu Şahtior şi Rostov

Oţelul va susţine în Antalya trei meciuri de verificare, două dintre ele fiind deja bătute în cuie. Pe 22 februarie, gălăţenii vor întâlni multipla campioană a Ucrainei, Şahtior Doneţk, aşa cum v-am anunţat încă de acum două zile, iar pe 24 este programat un joc cu FC Rostov, din prima ligă a Rusiei. Până la aceste două partide va mai avea loc un amical cu Partizan sau cu OFK Belgrad.

Citit 1994 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2012 09:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.