Antrenorul Oţelului, nemulţumit de jocul propriei echipe

Antrenorul Oţelului, nemulţumit de jocul propriei echipe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tehnicianul Petre Grigoraş ne-a declarat, într-un interviu acordat la finalul cantonamentului de pregătire din Turcia, că exprimarea de pe teren a roş-alb-albaştrilor este departe de a fi satisfăcătoare. „Trebuie să ne trezim, altfel va fi rău de noi”, avertizează omul de pe banca Oţelului, după cele şapte meciuri de pregătire încheiate cu trei victorii, trei egaluri şi un eşec.

Iată rezultatele:

Moineşti: Oţelul – FCM Bacău 0-0

Antalya: Oţelul – Metalurg Skopje 3-1

Antalya: Oţelul – Lokomotiv Astana 1-0

Antalya: Oţelul – Illiciveţ Mariupol 1-1

Antalya: Oţelul – Rabotnicki Skopje 1-0

Antalya: Oţelul – FC Gomel 0-0

Antalya: Oţelul – Tavria Simferopol 0-2

„Ţine de psihic, de calculator”

- Mulţumit de stagiul din Antalya? A ieşit aşa cum trebuie?

- Sincer? Nu, nu sunt mulţumit. N-are rost să zic una şi să cred altceva, iar eu n-am căutat niciodată scuze. Am avut un cantonament incomplet la Târgu Ocna din cauza terenurilor proaste, iar în Antalya a trebuit să tragem tare pentru a recupera, dar n-am ajuns la stadiul pe care îl urmăream. Repet: nu le caut scuze jucătorilor, trebuie să ne pregătim indiferent de condiţii!

- Este pentru prima dată când vă aud că nu v-aţi atins obiectivele pe parcursul unui cantonament…

- Aşa este, de când sunt la Oţelul n-am avut niciodată probleme de acest gen şi sunt puţin îngrijorat. Dar asta nu înseamnă că dezarmez, mai sunt zece zile până la startul returului şi se mai pot face retuşuri. Sunt convins că avem potenţial de a realiza mai multe lucruri decât în toamnă.

- Totuşi, ce nu merge?

- Jocul echipei nu este cel pe care mi-l doresc, avem destul de multe probleme la acest capitol. Echipa este totuşi aceeaşi, n-a plecat nimeni, ba chiar au venit şi câţiva jucători noi, deci ar trebui să nu existe probleme. Bănuiesc că totul pleacă de la „calculator”, adică e chestiune de psihic, de mentalitate. Am vorbit cu jucătorii, voi mai avea şi alte discuţii cu ei şi sper s-o scoatem la capăt.

„Nu dezarmez!”

- Rezultatele din meciurile amicale vă cam contrazic. N-aţi pierdut decât o partidă!

- Am mai spus-o şi o repet: nu scorurile din jocurile de verificare sunt importante, ci exprimarea jucătorilor pe teren. Asta-i problema. N-am schimbat sistemul, avem acelaşi lot cu unele îmbunătăţiri, deci ar trebui să dezvoltăm un joc mai bun decât cel din toamnă. Este adevărat că echipa resimte şi oboseala antrenamentelor tari din Antalya, mai este o problemă că unii au fost nevoiţi să stea pe margine din cauza problemelor medicale, alţii au fost pe la loturile naţionale…

- Este problema banilor cea care îi poate afecta pe jucătorii dumneavoastră?

- Nu, ei au de luat acum rata din contract pe luna februarie şi mai sunt două prime restante. Nu-i asta problema. Oricum, eu nu dezarmez, trebuie să strângem rândurile, ne trebuie mult sacrificiu, altfel ne putem trezi într-o situaţie foarte delicată. Ar fi păcat să ne trezim în zona neagră a clasamentului, iar primele etape din retur sunt foarte importante.  

- Până la meciul cu Gaz Metan, din prima rundă a primăverii, veţi juca un amical cu Rapidul. Are o însemnătate specială acest joc sau este doar o partidă-test?

- Este foarte important acest joc pentru că ne poate trezi. Aşa cum sper să ne fi readus cu picioarele pe pământ eşecul cu Tavria Simferopol (n.r. - scor 0-2), o înfrângere care nu-mi convine deşi este vorba de un meci amical.

Citit 1246 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.