Compartimentele Oţelului: tari la mijloc, necopţi în atac

Compartimentele Oţelului: tari la mijloc, necopţi în atac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţiei gălăţene de Liga I i-ar mai trebui un stoper, un fundaş stânga şi un atacant, pentru a scăpa de emoţiile unor eventuale accidentări sau suspendări pe parcursul returului * „Nu mai aducem nimic. Atât ne permitem, şi cred că avem concurenţă pe fiecare post”, este de părere directorul general al Oţelului, Marius Stan *

Poarta şi linia mediană sunt de departe punctele forte ale Oţelului la început de 2009. Kolev nu mai are nevoie de nicio prezentare, e un soi de arhanghel cu mănuşi, iar Gribauskas reprezintă acum o variantă mult mai decentă decât în toamna lui 2007, atunci când la Galaţi juca şi bufonul marocan Kouha. Chiar şi juniorul Abraham vine tare din urmă, el fiind titular între buturile naţionalei „Under 18” a României.

În mod normal nici apărarea n-ar trebui să-i dea dureri de cap tehnicianului Petre Grigoraş, dar în centrul defensivei ar fi fost loc de încă o soluţie. Jelev, Costin şi Sârghi sunt principalii candidaţi pentru cele două posturi, iar în cel mai rău caz pot apărea la marcaj Ilie şi Râpă. Cei doi pot juca şi ca fundaş stânga, chiar dacă nu asta este îndeletnicirea lor de bază.

Un singur apărător stânga!

De altfel, postul de apărător stânga reclamă, în continuare, o dublură pentru Sălăgean, titularul incontestabil al zonei, în timp ce pe dreapta se „triplează” bine Cârjă, Sârghi şi juniorul Râpă. Gado şi Cojoc, accidentaţi, tot acolo au jucat ultima dată, funcţia de fundaş dreapta al Oţelului având concurenţa posturilor de la Medicină, de pe vremuri!

La fel de disputate sunt şi cele trei joburi de mijlocaş, Paraschiv, Viglianti, Iorga, Bourceanu, Giurgiu şi, atenţie, Avram, având fiecare atuurile sale. Şansa antrenorului este că pe unii dintre ei îi poate reprofila, primii trei putând juca şi pe poziţii mai avansate.

„Categoric, va juca cel mai în formă şi chiar îmi doresc ca ei să-mi creeze probleme atunci când voi alcătui primul unsprezece”, a comentat Grigoraş.

Ar mai trebui un atacant

În centrul compartimentului ofensiv se află Pena, fotbalist care nu va avea parte de concurenţă - până când îşi va reveni Tănasă – junii Elek şi Petrică Dragoş nu sunt încă de anvergura unui titular.

Pe cele două laturi ale atacului pot fi rotiţi Ibeh, Vitaici, Ilie şi chiar Hurdubei, juniorul luat de la Willy Bacău. Impresia este că Oţelul ar arăta articulată sută la sută cu încă un vârf, ceva în genul lui Jula, însă conducerea clubului consideră campania de transferuri închisă.

„Categoric, nu vom mai aduce nimic în această iarnă. Nu ne permitem să cumpărăm jucători, am mizat în continuare pe cei liberi de contract şi consider că am făcut afaceri bune”, a precizat directorul general Marius Stan - Ibeh, Giurgiu şi Hurdubei fiind aduşi cu zero costuri.

Explicaţie foto: Iorga şi Viglianti, doi dintre mijlocaşii de bază din lotul Oţelului

Citit 1522 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.