Oţelule, mai bine stăteai acasă!

Oţelule, mai bine stăteai acasă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De aproape trei ani nu mai câştigaseră bistriţenii la o asemenea diferenţă pe tabela de marcaj * Echipa gălăţeană s-a prezentat sub orice aşteptări, primind trei goluri facile * Dacă refuza deplasarea, măcar prindea Învierea acasă, în familie! *

Vin sărbătorile, vin sărbătorile… Celebrul vers care ne inundă din toate părţile la început de decembrie i-a păcălit pe jucătorii Oţelului. Ei au crezut că este rost de colindat, dacă tot „vin sărbătorile”, şi au fost pe post de sorcovă la Bistriţa, acolo unde ar fi trebuit să frământe aluatul unei victorii, să încondeieze măcar un gol care să-i facă cinste.

Terminaţi fizic încă din primul minut (deplasarea cu autocarul poate fi circumstanţă atenuantă), roş-alb-albaştrii n-au putut stăvili ofensiva ardeleană şi au primit trei goluri stupide, terminând în genunchi un meci din care în mod normal ar fi trebuit să smulgă măcar un punct.

Gloria nu mai bătuse la o asemenea diferenţă de pe 10 septembrie 2006! Fusese atunci un 4-1 cu mult mai tânăra grupare Universitatea Craiova. 

Paraschiv, „out” din nou!

Lipsa bulgarului Kolev dintre buturi s-a resimţit de la încălzire. Ezitant, ieşit din mână – este şi firesc, n-a mai apărat de multă vreme – lituanianul Gribauskas a încasat prima „boabă” în urma unei lovituri libere a lui Sânmărtean. Diogo, un individ de statură medie, a profitat de ieşirea sa slabă pe centrare şi a trimis cu căpăţâna în aţe (17’).

De altfel, Sânmărtean a făcut legea în prima parte a jocului, el trecând de mai multe ori ca printre jaloane în careul Galaţiului. În minutul 20 a lovit bara transversală, anunţând prăpădul care urma la poarta dunăreană.

Colac peste pupăză, căpitanul Paraschiv a ridicat mâna, după numai jumătate de oră, el resimţind dureri la piciorul care-l ţinuse departe de gazon şi la partidele precedente.

Costin, eliminat pe final

Când toată lumea credea că „oţelarii” se vor deştepta – sau vor învia, ca să ne adecvăm evenimentului – a picat golul de 2-0. O eroare colectivă! Gribauskas îşi aranja zidul pentru o lovitură liberă de la 25 de metri, Coroian n-a aşteptat Lumina de la 12 noaptea şi a tras pe colţul lung, făcând inutil plonjonul tardiv al goalkeeperului (48’).

Ei, atunci, ia şi joacă, dacă mai ai ce! Chiar şi aşa au urmat câteva situaţii favorabile pentru Oţelul, dar Giurgiu (52’) şi Pena (57’) au fost blocaţi şi reduşi la tăcere de Tătăruşanu.

Târziu, în minutul 77, s-a făcut 3-0, Coroian culcând la pământ tot ce a întâlnit în cale, inclusiv pe lituanianul cu mănuşi, şi i-a pasat lui Zaharia pentru o simplă formalitate.

Totuşi, Bistriţa a fost învinsă la capitolul eliminări, Costin încasând prosteşte două „galbene”.

Serios, dacă ar fi rămas acasă, Oţelul ar fi pierdut cu acelaşi scor şi ar fi prins şi Paştele ca lumea, în sânul familiei…

Cifrele meciului:

GLORIA BISTRIŢA – OŢELUL 3-0 (1-0)

Meci disputat sâmbătă în etapa a XXV-a a Ligii I de fotbal;

Stadionul „Gloria” – 2.000 spectatori;

Au marcat: Diogo 17’, Coroian 48’, Zaharia 77’;

Cartonaşe galbene: Coroian 25’, Frăsinescu 92’ / Costin 50’, 84’, Sălăgeanu 72’;

Cartonaş roşu: Costin 84’;

GLORIA: Tătăruşanu – Frăsinescu, Azevedo, Ciucă, Velcovici – Silvăşan (71’ Păun), Nalaţi, Diogo (75’ Negrean), Sânmărtean (60’ Băjenaru) – Zaharia, Coroian. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău;

OŢELUL: Gribauskas – Cârjă, Sârghi, Costin, Ilie (55’ Ibeh) – Paraschiv (30’ Avram), Giurgiu (71’ Gado), Bourceanu, Sălăgeanu – Elek, Pena. Antrenor: Petre Grigoraş;

Au arbitrat: Sebastian Colţescu (Craiova) – Micloş Nagy (Cluj Napoca) şi Daniel Hulubei (Vaslui).

Explicaţie foto: Costin (jos) n-a putut face faţă duelului cu bistriţeanul Coroian

Citit 1221 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.