Oţelul alege Iorga, nu morga!

Oţelul alege Iorga, nu morga!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tânăra formaţie gălăţeană a scăpat greu de trac şi s-a impus după pauză cu două goluri intens lucrate: 2-0 cu Farul Constanţa * Laurenţiu Iorga a spart ghinionul, iar nigerianul Ibeh a pus cireaşa pe tort * Gălăţenii s-au distanţat de zona mocirloasă a clasamentului *

Greu la deal cu juniorii şi cu băieţii care au prins mai greu echipa. S-a dovedit şi ieri, când Oţelul ar fi trebuit să bată din start o grupare care stă cu frigiderul deschis non-stop în vestiar. Dârdâie chiar şi la multe grade peste limita îngheţului. Şi ar fi făcut-o şi la Galaţi, încă din primele minute, dacă mingea s-ar fi gudurat în aţele porţii constănţene, aşa cum ar fi fost normal după cum au început roş-alb-albaştrii lui Petre Grigoraş.

Asta-i problema cea mare a formaţiei gălăţene: cum-necum, ajunge în faţa buturilor adverse, dar acolo lipseşte şpiţul, şiretul, ristul sau poate chiar lovitura de cap care să-i facă pe suporteri să uite măcar pentru câteva clipe de criza economică mondială, de preţul benzinei şi de factura la întreţinere.

Ce „bombă” a dat Jelev!

Meciul cu aşa-zişii rechini de pe Litoral – aşa sunt supranumiţi jucătorii Farului – putea începe însă de la 0-1, o indecizie a lui Sârghi oferindu-i pe tavă lui Gerlem ocazia de a puncta în chiar primul minut. În poartă nu era însă Gribauskas de la Bistriţa, ci mult mai valorosul Kolev, care l-a blocat ca o panteră!

Imediat, Jelev a trimis o torpilă de la 40 de metri, muşcând din „transversala” lui Curcă (4’), iar Elek a vrut să fie Batman, deşi mai frumos i-ar fi stat cu urechi de Iepuraş. Trebuia să-i paseze în lateral lui Pena, dar n-a făcut-o şi a şutat în portar de la numai câţiva paşi de gol (14’).

Şi n-a fost 1-0 nici la lansarea extraordinară a lui Jelev – pasă de 50 de metri – deoarece Pena a lobat mingea peste Curcă, dar n-a nimerit spaţiul magic (32’).

Iorga şi Ibeh au pus punctul pe i

Trupa improvizată a lui Grigoraş şi-a dat seama la pauză că nu-i plânge nimeni de milă în cazul unui insucces şi a dat drumul la joacă.

Intrarea pe teren a lui Giurgiu, mult mai experimentat decât juniorul Avram, a fost decisivă. El i-a pasat lui Iorga, la 7-8 metri de plasa Farului, iar dobrogeanul adoptat de Dunăre l-a executat pe Curcă la colţul lung (56’).

Emoţiile nu s-au risipit, elanul ofensiv al Oţelului tăindu-se ca maioneza la un corner al „rechinilor” cu mulţi dinţi lipsă. Fundaşul central Pahor a ciupit bara cu o execuţie ciobănească din trei metri (63’)!

Publicul s-a liniştit abia după o combinaţie Ibeh – Pena în urma căreia nigerianul a trimis mingea în poartă de la 16 metri (71’).

Finalul a găsit pase-spectacol din partea „oţelarilor”, o mare de aplauze pe arena din Ţiglina III, şi griji tot mai puţine privind înecul la matineu.

Cifrele partidei:

OŢELUL GALAŢI – FARUL CONSTANŢA 2-0 (0-0)

Stadionul „Oţelul” – 5.000 spectatori;

Au marcat: Iorga 56’, Ibeh 71’;

Cartonaşe galbene: Gado 58’, Tănasă 84’;

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi, Jelev, Ilie – Iorga, Bourceanu, Avram (46’ Giurgiu) – Elek (57’ Gado), Pena (76’ Tănasă), Ibeh. Antrenor: Petre Grigoraş.

FARUL: Curcă – Măţel, Pahor, Rastovac, Mendy – Băcilă (69’ Nanu), Pătraşcu, Teekloh, Voiculeţ – Chico (87’ Alibec), Gerlem (61’ Pantelie). Antrenor: Lucian Marinof.

Au arbitrat: Ionel Ivan (Brăila) – Bogdan Velicu (Bucureşti) şi Florin Păunescu (Rm. Vâlcea).

Citit 1556 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.