Pokerul şi celebritatea
Foto: Foto: deviantart.net

Pokerul şi celebritatea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bani, faimă, adrenalină şi un joc al minţii care atrage cele mai diverse tipuri de persoane. De la femei casnice în căutarea unei ieşiri din monotonie, la vedete de Hollywood sau aşi de formula unu. Indiferent că vorbim despre vedete ale pokerului, sau despre vedete care joacă poker, celebritatea a găsit mereu o cale de a face pereche cu acest joc al faimei, banilor şi personalităţilor puternice.

Vedete în căutarea chintei royale

Pentru că farmecul pokerului nu discriminează în funcţie de sex, vârstă, carieră sau sold bancar şi atrage cele mai variate tipuri de jucători, nici vedetele nu au scăpat neatinse de virus. Nume binecunoscute pe marile ecrane şi-au făcut de-a lungul timpului debutul şi la masa de poker. Însă pentru că celebritatea nu este şi o garanţie a perfecţiunii şi a priceperii în orice domeniu, doar o mică parte din vedetele care şi-au încercat norocul, banii şi spiritul de observaţie în jurul meselor de poker au reuşit să deprindă meseria, deşi o tratează în continuare sub formă de hobby.

Liderul necontestat al celebrităţilor din poker este în continuare Gabe Kaplan cu peste 1.5 milioane de dolari câştigaţi în turnee şi singurul din acest top cu abilitatea de a analiza în profunzime jocul de poker. Actor, comentator şi jucător de poker, Gabe Kaplan a devenit cunoscut în special în ultimii ani prin apariţiile sale în calitate de co-prezentator şi comentator al emisiunii High Stakes Poker difuzată de GSN. În 1980 a câştigat Super Bowl of Poker Amarrilo Slim, în 2004  terminat al treilea într-unul dintre evenimentele no-limit Texas Hold’em din World Poker Tour câştigând peste 250.000 de dolari şi al doilea în evenimentul 5000$ Limit Hold’em din World Series of Poker.

Bluf-ul lui Gabe Kaplan împotriva lui Tom Dwan

 

Aflat în topul 5 al celebrităţilor pasionate de poker, Tobey Maguire este considerat un rechin în sălile de cazino, după standardele vedetelor preocupate de jocuri de noroc, câştigând peste 200.000 de dolari în turnee de poker. Tot în top 5 o găsim şi pe Jennifer Tilly a câştigat peste 500.000 de dolari în turneele de poker, are la activ o victorie în WPT Ladies Night No Limit Hold’em şi o brăţară World Series. Printre cei mai cunoscuţi actori pasionaţi de poker, dar cu mai puţine rezultate notabile se mai numără şi Ben Affleck, Shannon Elizabeth, Michael Greco, Laura Prepon si James Woods.

Schimbare de teren

Şi vedetele sportive îşi fac loc în lumea pokerului. În topul atleţilor deveniţi jucători de poker se află sportivi precum Boris Becker, tenismen de renume cu câteva reuşite şi în poker şi câştiguri de aproximativ 18.000 de dolari, pilotul de formula unu Gualter Sales care a terminat pe locul 447 în turneul 10000$ no-limit World Series of Poker din 2006, înregistrând alte câteva câştiguri semnificative între timp şi jucătorul de baseball Orel Hershiser care a s-a dedicat pokerului profesionist începând cu anul 2006.

Un alt jucător de baseball cu mai mult succes în jocul de poker este Al Barbieri care începând din 1998, când a început să joace poker profesionist, a câştigat peste 1.000.000 de dolari. Latura feminină este prezentată în acest caz de voleibalista Erica Shoenberg cu câştiguri de peste 750.000 de dolari.

O parte din vedetele sportive precum tenismenul Rafa Nadal, jucătoarea de hockey Fatima Moreira de Melo, skiorul Marcus Hellner şi mai nou Ronaldo, au făcut chiar un pas în plus către pokerul profesionist şi o carieră la masa de joc, intrând în echipa sponsorizată de binecunoscutul site PokerStars.

Un hobby devenit carieră

De cealaltă parte a mesei, milionarii pokerului şi-au făcut numele cunoscut prin cariera pe care şi-au construit-o în pokerul profesionist şi câştigurile impresionante. Daniel Negreanu (30.516.290 dolari), i-a spus mamei sale când avea patru ani că va fi bogat şi s-a ţinut de cuvânt. A învăţat poker la 15 ani şi de atunci a primit de două ori titlul de WSOP Player of the Year, în 2004 şi în 2013.

Antonio Esfandiari numit şi Magicianul (25.541.952 dolari), fost magician de profesie este câştigător a două campionate World Poker Tour şi trei brăţări World Series of Poker.

{youtube}taIAWNiC-mc{/youtube}

Tom Dwan vs. Antonio Esfandari

 

Daniel Colman (22.810.152 dolari) este unul dintre cei mai populari jucători de poker online sub numele de “mrGR33N13" şi "riyyc225”, cunoscut ca primul jucător care a câştigat 1.000.000 de dolari în turnee hiper-turbo într-un an calendaristic.

Erik Seidel (21.083.047 dolari) a început ca jucător la mesele de backgammon timp de 8 ani de zile, după care şi-a orientat preocupările către bursă şi într-un final către poker. De atunci a câştigat 8 brăţări World Series of Poker şi un titlu World Poker Tour.

Sam Trickett (19.439.355 dolari) s-a orientat către poker în 2005 după ce a fost nevoit să renunţe la fotbal datorită unei accidentări la genunchi. Numele lui este asociat adesea cu turneul World Series of Poker din 2013 când a ieşit pe locul doi pierzând în faţa lui Antonio Esfandiari, eveniment la care a câştigat de altfel peste 10.000.000 de dolari.

Nici românii nu se lasă mai prejos. Mihai “Mihay28” Manole, numărul 1 în top 100 al celor mai buni jucători români de poker şi cel mai bine clasat român în Global Poker Index  a înregistrat până acum câştiguri de 2.062.222 dolari. Din 2008 este participant fidel la World Series of Poker şi a ajuns până acum la două mese finale. Ionel Anton, locul 2 în topul românesc şi 1.937.296 de dolari câştigaţi şi-a dorit să devină fotbalist, dar a avut cele mai bune rezultate în poker. Dan Murariu, numărul 3 în top şi câştiguri de 1.251.114 dolari este primul jucător care a reuşit să ajungă la masa finală din cadrul circuitului Unibet în două turnee consecutive.

Şi lista românilor care au făcut din poker o carieră de succes şi o sursă interesantă de venituri substanţiale continuă. Pentru că pokerul nu ţine cont de naţionalitate, religie sau nivel de educaţie, ci doar de talent, perseverenţă şi dedicare.

Bogdan Marinescu

 

Citit 4665 ori Ultima modificare Duminică, 01 Februarie 2015 19:01