Oţelul, în zodia „divorţurilor”

Oţelul, în zodia „divorţurilor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Vor pleca cel puţin doisprezece jucători”, susţine şeful clubului gălăţean de Liga I * Stan nu spune despre cine este vorba, însă am alcătuit o listă a roş-alb-albaştrilor pasibili de despărţirea de Oţelul *

Ei ar putea părăsi Galaţiul

- Alex Bourceanu (mijlocaş) – dorit de FC Timişoara şi Dinamo

- Petrică Dragoş (atacant) – va fi împrumutat în ligile inferioare

- Robert Elek (atacant) – va fi împrumutat în ligile inferioare

- Ramses Gado (mijlocaş) – la final de contract

- Paulius Gribauskas (portar) – la final de contract

- Silviu Ilie (fundaş) – monitorizat de o echipă din Ucraina

- Valentin Ioviţă (mijlocaş) – doreşte să se transfere

- Tadas Labukas (atacant) – la final de contract

- Stevo Nikolici (atacant) – pe lista de transferuri

- Romeo Stancu (mijlocaş) – pe lista de transferuri

- Eduard Tismănaru (mijlocaş) – va fi împrumutat în ligile inferioare

- Frane Vitaici (mijlocaş) – pe lista de transferuri

Oferte pentru Ilie şi Bourceanu?

Disponibilizare este un termen dur pentru unii dintre „oţelarii” care îşi vor face lichidarea în această vară. Internaţionalii Alexandru Bourceanu şi Silviu Ilie, jucători pe care se aude că alte cluburi şi-i doresc, ar putea aduce venituri clubului de la Dunăre, dar transferul lor este încă departe de concretizare.

„Există doar unele discuţii, iar până nu se semnează ceva n-are rost să vorbim. De ce ne-am lăuda că jucătorul X sau Y va pleca nu-ştiu-unde şi până la urmă să nu se întâmple asta?”, comentează directorul general al Oţelului, care, cu siguranţă, plănuieşte „măritişul” câtorva roş-alb-albaştri.

Bani pentru transferuri nu există şi asta ar fi singura ocazie de a strânge fonduri pentru „cumpărăturile de vară”.

„Schimbăm foaia!”

Marius Stan susţine însă că vreo doisprezece inşi vor fi îndepărtaţi din curtea gălăţeană. „Cel puţin doisprezece jucători ne vor părăsi pentru că trebuie să ne prezentăm altfel în campionatul următor. Unora li s-au oferit destule şanse, aşa că este cazul să schimbăm foaia. Nu-i numesc pe cei care vor pleca, dar unii vor fi cedaţi altor echipe sub formă de împrumut, cu posibilitatea transferului definitiv. Avem şi jucători la final de contract. Vom aduce alţi oameni în loc, am mai făcut-o şi altă dată şi ne-a ieşit. Ne vom descurca, staţi fără grijă”, adaugă şeful Oţelului.

Stan trebuie să se mişte mai repede ca niciodată în această pauză competiţională. Până pe 24 iunie, când se va reuni lotul, trebuie definitivat „vestiarul” lui Petre Grigoraş.

Gado, în dubii

Un caz aparte îl reprezintă Ramses Gado, sportivul care în ultimul an şi jumătate a pierdut foarte mult din cauza unei operaţii suferite la genunchi. Contractul său cu Oţelul se încheie luna viitoare, dar n-a existat încă o renegociere.

„Vom sta de vorbă cu Ramses, asta este clar, şi apoi vom vedea ce decizie se va impune. El este un jucător pe care ne-am bazat foarte mult încă de când l-am adus la Galaţi”, afirmă Stan, fără să indice dacă-l va păstra sau nu pe ex-orădean.

Cel mai probabil, situaţia sa se va regla odată cu revenirea din vacanţă, Gado anunţând că nu va rata startul pregătirilor pentru sezonul 2009-2010 al Ligii I.

Comentariu foto: Frane Vitaici, unul dintre jucătorii care se pare că nu vor mai prinde Oţelul şi în campionatul 2009-2010

Citit 1658 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.